VIDEO: Brad Pitt spolu s ISS: Hollywoodska hviezda komunikuje s astronautmi!
17 | 09 | 2019 I Ján Prokop

Americký herec Brad Pitt, ktorý si nedávno zahral vo vesmírnem dráme Ad Astra, v pondelok zavolal na Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS). Konverzácia s americkým astronautom Nickom Hague sa rýchlo stočila k nečakaným dopadom života v stave beztiaže na človeka, napísala agentúra AFP.


"Vzhľadom k tomu, že Nenašľapujem na chodidlá, tak mi rýchlo zmizla zrohovatená kože," povedal hercovi Hague, ktorý teraz ISS obýva spolu s dvoma ďalšími Američanmi, dvoma Rusmi a jedným Talianom. "Na spodku nôh a na palcoch, za ktoré sa neustále prichytávajú k veciam, mám ale mozole," dodal astronaut.

"Je to jedna z nespočetné zvláštnych vecí, na ktoré človek na Zemi ani nepomyslí," zhodnotil mozole na palcoch na nohách Hague. "To je neuveriteľné," reagoval Pitt

Americký herec sa s ISS spojil zo sídla amerického Národného úradu pre letectvo a vesmír (NASA) vo Washingtone. Dvadsaťminútovú konverzáciu naživo prenášala NASA TV. Pitt propaguje spomínaný film Ad Astra, v ktorom v úlohe astronauta podstúpi riskantnú misiu na okraji slnečnej sústavy.

Brad Pitt a Jennifer Aniston znovu spolu ako pár? O podobné sa snaží aj Tom Cruise
Brad Pitt a Jennifer Aniston nie sú jediným párom v Hollywoode, ktorý sa snaží to podľa špekulácií dať znovu dohromady. Tom Cruise by sa vraj rád vrátil k bývalej žene Katie Holmesovej. Čo je na tom pravdy? Čítať ďalej
10 | 09 | 2019 | Ján Prokop


"Porozprávajte sa teraz o mne. Ako sa vám javil film? Podarilo sa nám napodobniť stav beztiaže?" spýtal sa herec kozmonauta. "Vyzeralo to výborne," odvetil Hague.

Herca okrem iného zaujímal pracovný rytmus na palube. Dozvedel sa, že astronauti pracujú od 07:30 do 19:30 (život na ISS sa riadi koordinovaným svetovým časom, ktorý je teraz o dve hodiny pozadu oproti SELČ). Pitt sa tiež pýtal, kto na stanici vyberá hudbu, a zistil, že osadenstvo ISS sa v tom strieda.

Hollywoodska hviezda chcela tiež vedieť, či astronauti mohli z ISS pozorovať nevydarené pristátie moduli indickej sondy Čandrájan-2 na Mesiaci. Dozvedela sa, že nie.

Na záver Pitt požiadal Hague o verdikt o tom, či sa svojej role lepšie zhostil George Clooney v snímke Gravitácia, alebo on vo fimu Ad Astra. "Samozrejme, že vy," odpovedal Hague.