"Hlasovanie dopadlo tak, ako sme očakávali. Netvrdím však, že som naň šiel úplne pokojný", tvrdí Pellegrini
17 | 09 | 2019 I SITA

 Hlasovanie k môjmu odvolávaní dopadlo tak, ako sme očakávali, netvrdím však, že som naň šiel úplne pokojný. Médiám to pred dnešným výjazdovým rokovaním vlády v Giraltovciach povedal predseda vlády Peter Pellegrini.


„Nikdy neviete, čo sa môže pri takomto hlasovaní stať, preto predtým treba mať pokoru a rešpekt. Hlasovanie však dopadlo tak, ako sme očakávali. Nielen, že opozícia nezískala dostatok hlasov na moje odvolanie, ale aj tie dôvody neboli také, na základe ktorých by mal byť odvolaný predseda vlády. Bolo to jedno z najslabších zdôvodnení odvolávania, aké som vo svojej politickej kariére videl,“ priblížil svoje stanovisko premiér.

Opozícia bojovala dobrý boj, situácia je naďalej vážna, tvrdí Matovič
Opozícia si plnila svoju povinnosť, bojovala dobrý boj. Skonštatoval to líder hnutia OĽaNO Igor Matovič po tom, ako sa v utorkovom hlasovaní nepodarilo odvolať premiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD) z funkcie. Situáciu naďalej považuje za vážnu, v... Čítať ďalej
17 | 09 | 2019 | TASR


Parlament dnes nevyslovil nedôveru premiérovi Petrovi Pellegrinimu, a tým ani jeho kabinetu. Za odvolanie hlasovalo 62, proti bolo 66 poslancov. Schôdza, na ktorej chcela opozícia odvolať predsedu vlády, sa začala v piatok o 13:00. Rozprava trvala viac ako desať hodín. Opozičným poslancom sa nepáči, ako sa predseda vlády postavil k odvolaniu už bývalej štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky Jankovskej za údajnú komunikáciu s Marianom K.

Za vládu vystúpil v pléne podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Richard Raši. Líder hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič označil predsedu vlády za najzbytočnejšieho premiéra, ktorý za rok a pol nespravil nič. Minister hospodárstva Peter Žiga Matovičovi povedal, že je to najslabšia schôdza, akú predseda hnutia zvolal.

„Ani sa vám nečudujem, pretože päť percent, ktoré máte podľa posledných prieskumov, je predsa potrebné nejako zvýšiť, tak prečo nie takýmto politickým divadielkom," uviedol. „Ak ma navrhujete odvolať len za to, že Monika Jankovská neprišla o funkciu v ten moment, ako ste si priali vy, nech sa páči, odvolávajte ma každý deň," uviedol Pellegrini.