Princ Harry dnes oslavuje 35 narodeniny! Chladné prianie od brata Williama?
15 | 09 | 2019 I Ján Prokop

Princ Harry, druhorodený syn následníka trónu princa Charlesa (70) a verejnosťou zbožňovanej princeznej Diany († 36), oslavuje v nedeľu 35. narodeniny! Kto všetko mu poprial a čo už má rebelský princ za sebou?


Oslávenec je obľúbený po celom svete, a tak nie je divu, že si na nedostatok gratulácií naozaj nemôže sťažovať. Na sociálnej sieti si na neho spomenuli mnohí a v prvom rade mu tam verejne zaželala aj jeho manželka Meghan (38), s ktorou má malého synčeka Archieho (4 mesiace).

"Prajeme všetko najlepšie k narodeninám jeho kráľovskej výsosti, princovi Harrymu , vojvodovi zo Sussexu," stálo na oficiálnom instagramovom účte Meghan a Harryho a pod tým bol pripísaný ešte špeciálne narodeninový odkaz priamo od vojvodkyni: "Tvoje služby všetkému, o čo sa tak hlboko staráš, ma inšpirujú každý deň. Si najlepší manžel a najúžasnejšie otec nášmu synovi. Milujeme ťa. Najkrajšie narozky! "  Všetko potom dopĺňala koláž Harryho fotiek - od roztomilého červenovlasého chlapca až po svadobné snímky s Meghan a fotku z krstín Archieho.

NÁHLY KONIEC? Vojvodkyňa Meghan dala princovi Harrymu ultimátum!
Vojvodkyňa Meghan je známa tým, že je vo svojich postojoch nekompromisná. Teraz sa ale dostala do situácie, keď ani tak nezáleží na to, čo si želá ona, ale čo vyžadujú kráľovské povinnosti. Tými sa ale riadiť nechce, a Harry údajne dostal nôž na... Čítať ďalej
14 | 09 | 2019 | Ján Prokop


Rozhodne úspornejšie bolo želanie, ktoré sa objavilo na Instagrame Kate (37) a Williama (37), teda vojvodov z Cambridge. "Dnes prajeme naozaj všetko najlepšie vojvodovi zo Sussexu!" Trochu strohé priania od staršieho brata a švagrinej, nie? Navyše len jedna spoločná (a trochu staršia) fotografia Williama a Harryho, ako sa na seba usmievajú. Zrejme z dôb, kedy medzi sebou ešte nemali spory, o ktorých sa v poslednej dobe v ich prípade špekuluje.



Harry, celým menom Henry Charles Albert David, ktorého oficiálny titul znie Jeho kráľovská výsosť princ Henry z Walesu, sa ako ešte len malý chlapec musel vyrovnať nielen s rozchodom rodičov, ale predovšetkým s tragickou smrťou svojej matky. Keď Diana v lete 1997 zahynula pri automobilovej nehode v parížskom tuneli, mal ešte len 13 rokov. Dva roky po jej smrti vraj žil v "úplnom chaose" , ktorý sa blížil k zrúteniu. Neskôr sa zveril, že smútok sa mu podarilo spracovať až takmer v tridsiatich.

V septembri 1998 Harry nastúpil na prestížnu internátnu školu v Etone, kde vynikal v ragby, krikete a v póle. Po škole si vzal rok prestávku, počas ktorej navštívil Afriku a Austráliu. U protinožcov pracoval s dobytkom, v Afrike pomáhal v sirotinci. A v máji 2005 začal v súlade s kráľovskou rodinnou tradíciou navštevovať preslávenú vojenskú akadémiu v Sandhurste a nasledovalo desať rokov strávených v britskej armáde, počas ktorých bol dvakrát nasadený v Afganistane.

Okrem iného pôsobil v posádke bojového vrtuľníka Apache, v ktorom obsluhoval palubné zbrane. Raz vyhlásil, že jeho "zážitky z armády s ním zostanú po celý život" , čo sa prejavuje aj v jeho charitatívnej činnosti, ktorá sa sústredí na psychickú aj materiálnu pomoc vojnovým veteránom. Z, večierkového princa ', ktorý na seba pred rokmi upozorňoval škandálmi,  je dnes mladý muž, ktorý okúzľuje svojou otvorenosťou a srdečnosťou - rovnako ako kedysi jeho matka, princezná Diana.

Harry, pred narodením potomkov jeho brata Williama tretí v britskej následnícke línii, patril od mladosti k žiadaným partiám, jeho životom prešla celá rada pôvabných dievčat. Princovo srdce si ale nakoniec získala o tri roky staršia rozvedená americká herečka Meghan Markleová . Vzťah, o ktorom sa už nejakú dobu "šuškalo" , oznámili v novembri 2016 a vlani v máji sa na kráľovskom hrade Windsor konala veľkolepá svadba. Tento rok v máji sa potom páru narodil prvý potomok, syn Archie.

Ako si pamätáte svadbu Harryho a Meghan? Pre jednu z členiek kráľovskej rodiny to bolo peklo!
Rozprávkovo okázalá svadba princa Harryho s vojvodkyňou Meghan sa páčila miliónom ľudom po celom svete, zato určitým osobám prítomným vo Windsore ostali v pamäti inej spomienky. Pre jednu z členiek kráľovskej rodiny to bolo jedným slovom... Čítať ďalej
12 | 09 | 2019 | Ján Prokop