Kladivár Lomnický sa vo výsledkoch z ME 2018 posunie o priečku vyššie, Ukrajinec Piskunov dopoval
14 | 09 | 2019 I SITA

Slovenský reprezentant v atletike Marcel Lomnický sa vo výsledkovej listine súťaže kladivárov na ME 2018 v nemeckom Berlíne posunie o jednu priečku vyššie. Vo finále obsadil pôvodne jedenástu priečku, ale siedmeho Hliba Piskunova z Ukrajiny dodatočne diskvalifikovali. Dôvodom je pozitívny dopingový trest na zakázanú látku modafinil.


Ukrajinský atlét neprešiel dopingovou kontrolou 20. júla 2018 počas národného šampionátu v Lucku. Od tohto dátumu dostal ročný dištanc, takže sa mu výsledok z kontinentálneho šampionátu zrušil.

V Berlíne predviedol sériu šiestich platných pokusov, pričom najdlhší meral 74,62 metra. Naopak, pre slovenského reprezentanta sa finále skončilo už po troch pokusoch, keďže po dvoch neplatných hodoch si pripísal na konto iba výkon 72,74 metra.

Slovenský atletický zväz (SAZ) na svojom oficiálnom webe informuje aj o tom, že posun na 10. priečku má Lomnickému poskytnúť aj finančnú podporu zo strany štátu.

"Podľa kritérií Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR by už mal byť člen Top tímu elitných slovenských športovcov, ktorému poskytnú štátnu dotáciu na prípravu. Až do hier v Tokiu 2020, by mal dostávať štátnu dotáciu za 5. miesto na OH 2016 v Riu de Janeiro," uvádza SAZ.

VOLEJBAL-ME: Víťazstvo nad Španielmi treba potvrdiť, hovorí Michalovič
Slovenskí volejbaloví reprezentanti sa dočkali. Po šiestich rokoch sa radovali z víťazstva na scéne majstrovstiev Európy a tesným triumfom nad Španielmi 3:2 na sety sa priblížili k účasti v osemfinálovej časti turnaja. V zápase síce získali o osem... Čítať ďalej
14 | 09 | 2019 | SITA