BUGÁROVI PRIHÁRA: Bývalý europoslanec za Most končí v strane, budú ho nasledovať ďalší?
13 | 09 | 2019 I Peter Bachan

Bývalý europoslanec a exminister životného prostredia József Nagy oznámil odchod z Mosta-Híd, pridáva sa k vznikajúcemu hnutiu Spolupatričnosť. Informoval o tom na sociálnej sieti. Nagy nedávno pre TASR potvrdil, že už nebude kandidovať za Most-Híd a že s vznikajúcim hnutím sympatizuje.


K téme Bugár čítajte viac:

MIMORIADNA SPRÁVA: Koalícia stratila väčšinu, Fedor končí. Vláda visí na šnúrke od gatí bývalých Kollárových poslancov
Poslanec Martin Fedor odchádza z klubu Mosta-Híd a z vládnej koalície. Potvrdil to Fedor, ktorý priznáva rozdielne názory s Mostom-Híd. Čítať ďalej
13 | 09 | 2019 | TASR


Bývalý europoslanec a exminister životného prostredia József Nagy oznámil odchod z Mosta-Híd, pridáva sa k vznikajúcemu hnutiu Összefogás-Spolupatričnosť. Informoval o tom na sociálnej sieti. Nagy nedávno pre TASR potvrdil, že už nebude kandidovať za Most-Híd a že s vznikajúcim hnutím sympatizuje.

Nagy odchádza pre nesúhlas s tým, že sa Most-Híd a SMK nedohodli na koalícii do budúcoročných parlamentných volieb. "Do poslednej chvíle som dúfal, že úzke vedenie strany Most namiesto odmietnutia spolupráce zmení svoj postoj a v sobotu na sneme dôjde k zodpovednému, pozitívnemu prevratu. Keďže signály ukazujú, že nastane opak, som oznámil odchod zo strany," napísal Nagy na sociálnej sieti.

Zároveň oznámil, že sa pridáva k vznikajúcemu hnutiu Összefogás-Spolupatričnosť. "Súhlasím s jeho úsilím a urobím všetko, čo bude v mojich silách, aby elán a túžba konať v kombinácii so skúsenosťami a schopnosťami prispeli k tomu, aby Maďari na Slovensku nestratili svoju parlamentnú reprezentáciu," vyhlásil Nagy. Za vznikajúcim hnutím sú aj členovia SMK, čo potvrdila aj táto mimoparlamentná strana.

"V uplynulých dňoch sme sa viackrát stretli s bývalým poslancom EP Józsefom Nagyom a vítame jeho dnešné vyjadrenie, že stojí na strane spolupráce a spájania maďarských politických síl," uviedlo vznikajúce hnutie. V súvislosti so zastúpením maďarskej menšiny zdôrazňuje potrebu spájania síl a personálnej obnovy.

Strana Most-Híd už pred pár dňami uviedla, že rešpektuje rozhodnutie Józsefa Nagya nekandidovať za ňu v budúcoročných parlamentných voľbách. V súvislosti so vznikajúcim hnutím pre TASR dodala, že hoci prípravný výbor hnutia Spolupatričnosť v maďarskom jazyku nazval "zjednotením", samotná iniciatíva vytvára priestor na ďalšie rozdrobenie maďarských voličov.

Na diaľnici pri Zlatých pieskoch je nehoda, kolóny sú aj inde
Predvíkendový čas a nehody sa podpisujú pod zdržanie, s ktorým musia aktuálne rátať vodiči smerujúci von z hlavného mesta. Informuje o tom Zelená vlna RTVS na svojom twitterovom účte a Stella centrum na webe. Čítať ďalej
13 | 09 | 2019 | TASR


Stojí za pripomenutie, že nová strana Spolupatričnosť môže mať čo dočinenia s Oszkárom Világim. Čítajte viac:

"Je to najmä o prestíži." Medzi honorárnymi konzulmi na Slovensku nájdete aj Világiho, Siekela, Výboha či Hryca
Na Slovensku nájdeme medzi honorárnymi konzulmi aj také zaujímavé mená, ktoré by ste teda nečakali. Čítať ďalej
15 | 07 | 2019 | Peter Bachan