VOLEJBAL-ME: Slováci sa sústredia najmä na úvod turnaja, kľúčom k úspechu má byť zlepšená obrana
10 | 09 | 2019 I TASR

Už v stredu ráno odchádza slovenská mužská volejbalová reprezentácia do Belgicka, kde ju čakajú súboje na 31. majstrovstvách Európy. Na kontinentálnom šampionáte nebude Slovensko chýbať siedmykrát v sérii a celkovo po desiatykrát. Rovnako ako v prípade nedávneho turnaja žien bude cieľom postúpiť zo šesťčlennej skupiny, pričom cesta do osemfinále má viesť cez družstvá Španielska a Rakúska.


"Nebudeme sa za nič skrývať, najviac sa sústredíme na úvodné dva zápasy proti Španielsku a Rakúsku. Títo súperi sú pre nás najprijateľnejší a výkonnostne vyrovnaní. Bude potrebné, aby sme našu hru, ktorou sme sa prezentovali v prípravných zápasoch, preniesli aj do súbojov na majstrovstvách Európy," prezradil novinárom tréner slovenského mužstva Andrej Kravárik.

Pre bývalého slovenského reprezentanta Kravárika to budú druhé majstrovstvá Európy v pozícii hlavného trénera. Tentokrát by jednou z hlavných zbraní mala byť obrana na sieti a hra v poli. "Vo viacerých zápasoch sme ukázali, že sme sa v tomto smere posunuli. Slováci vždy dominovali útokom, ale dodali sme k tomu kvalitnú obranu. Ak všetky tieto herné činnosti dáme dokopy, tak si myslím, že získame potrebné dve víťazstvá," povedal Kravárik.

ŠPORT: Liga majstrov ako uzavretá spoločnosť elitných klubov? Menšie tímy a UEFA im to neschvália
Liga majstrov mala byť od roku 2024 ešte lukratívnejšia a ešte uzavretejšia pre úzku špičku najlepších európskych futbalových klubov. Tento zámer Európskej asociácie klubov (ECA) na čele s prezidentom Juventusu Turín Andreom Agnellim sa však zrejme... Čítať ďalej
10 | 09 | 2019 | SITA


V rámci prípravy odohrali Slováci sedem prípravných duelov s bilanciou štyri výhry a tri prehry. Skúsený nahrávač Juraj Zaťko vidí pozitívne najmä vysoký počet prípravných duelov, ktoré mužstvo dobre preverili. "Odohrali sme veľa kvalitných zápasov, čo je rozdiel oproti predošlému šampionátu. Hodnotím to veľmi pozitívne, zdolali sme tímy na podobnej výkonnostnej úrovni, takže si myslím, že sme dobre pripravení na šampionát," povedal hráč Komárna.

Slovenskí volejbalisti odštartujú svoje vystúpenie na majstrovstvách Európy v piatok 13. septembra, keď ich v Bruseli čakajú Španieli. O deň neskôr si zmerajú sily s Rakúšanmi a následne sa presunú do Antverp, kde absolvujú náročnú kombináciu súbojov proti Srbsku, Belgicku a Nemecku. Cieľom je postúpiť do osemfinálovej fázy, kde sa predstavia štyri najlepšie tímy z každej skupiny. Zaujímavosťou je, že až polovica slovenského tímu zažije premiéru na ME.