Schwesigová odstúpila pre rakovinu z predsedníctva nemeckej SPD
10 | 09 | 2019 I TASR

Úradujúca líderka Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SPD) Manuela Schwesigová odstúpila z predsedníctva strany, pretože jej diagnostikovali rakovinu prsníka. Oznámila to v utorok vo Schwerine.


Podľa vlastných slov chce zostať premiérkou Meklenburska-Predpomoranska a predsedníčkou pobočky strany v tejto spolkovej krajine.

"Dobrá správa je, že táto rakovina je liečiteľná. Avšak je na to nutná medicínska liečba," konštatovala 45-ročná Schwesigová podľa spravodajského serveru en24.news.

Schwesigová bola od roku 2009 podpredsedníčkou SPD na celoštátnej úrovni a od júnovej rezignácie predsedníčky Andrey Nahlesovej bola členkou dočasného trojčlenného straníckeho predsedníctva.

Nahlesová sa funkcie predsedníčky stredoľavicovej SPD, ktorá je súčasťou vládnucej koalície, vzdala po tom, ako sa ocitla pod silným tlakom spolustraníkov. SPD totiž tento rok zaznamenala svoj doteraz najhorší výsledok vo voľbách do Európskeho parlamentu - skončila na treťom mieste za vládnucimi kresťanskými demokratmi a Zelenými.

Generálny tajomník OSN varoval pred odolnosťou Islamského štátu v Afganistane
Generálny tajomník OSN António Guterres uviedol, že extrémistická organizácia Islamský štát (IS) zostáva v Afganistane naďalej odolná aj napriek "okamžitým" operáciám tamojšej vlády a medzinárodných síl zameraným proti nej. Zároveň vyzval všetky... Čítať ďalej
10 | 09 | 2019 | TASR