HOKEJ: Druhá najvyššia súťaž s novým názvom, desiatimi účastníkmi a viacerými zmenami
10 | 09 | 2019 I SITA

S desiatimi stabilnými účastníkmi a pozmeneným názvom odštartuje v stredu nová sezóna slovenskej druhej najvyššej hokejovej súťaže. Súčasťou Slovenskej hokejovej ligy bude aj tím reprezentácie do 18 rokov, ktorý v rámci prípravy na aprílové majstrovstvá sveta v Piešťanoch odohrá dvadsať zápasov proti prvoligistom. Všetkých desať klubov bude mať postarané o motiváciu, pretože víťaz play-off si vybojuje miestenku do tipsportligového ročníka 2020/21.


"Slovenský zväz ľadového hokeja sa stáva generálnym partnerom ligy, ktorá má nový názov aj logo. Chceme, aby bola súťaž továrňou na výrobu mladých hráčov. SZĽH podporí ligu marketingovo a zároveň ponúkne klubom dotácie za nasadzovanie hráčov vo veku do 23 rokov. V jednom tíme sa ich musí objaviť sedem, z toho dvaja vo veku do 20 rokov. Zväz im za to bude finančne prispievať, pričom celkovo môže dostať klub 50-tisíc eur," objasnil prezident SZĽH Miroslav Šatan na utorkovej tlačovej konferencii.

Cieľom SZĽH je urobiť z druhej najvyššej súťaže zásobáreň talentov pre Tipsport ligu. Pomôcť k tomu má obmedzenie počtu cudzincov na maximálne piatich v jednom tíme aj vzdelávanie trénerov, na ktorom bude participovať taktiež reprezentačný kouč Craig Ramsay.

VOLEJBAL-ME: Slováci sa sústredia najmä na úvod turnaja, kľúčom k úspechu má byť zlepšená obrana
Už v stredu ráno odchádza slovenská mužská volejbalová reprezentácia do Belgicka, kde ju čakajú súboje na 31. majstrovstvách Európy. Na kontinentálnom šampionáte nebude Slovensko chýbať siedmykrát v sérii a celkovo po desiatykrát. Rovnako ako v... Čítať ďalej
10 | 09 | 2019 | TASR


"Chceme, aby nám s tým pomohol. Preto som ho lákal na Slovensko už pred dvoma rokmi. V minulej sezóne sme ho využili v mládežníckych reprezentáciách a teraz to chceme rozšíriť aj na prvoligových trénerov. Môžu sa s ním rozprávať o rôznych témach a diskutovať o tom, ako preniesť prvky moderného hokeja do svojho mužstva," doplnil Šatan.

V minulej sezóne pôsobilo vo vtedajšej I. lige dvanásť klubov. Z tohto zoznamu ubudli Michalovce, Prešov, Humenné a "béčko" Nových Zámkov. Naopak, novými účastníkmi budú MsHK DOXXbet Žilina a HK Levice, ktorých doplnia HK Martin, HC Topoľčany, HK Skalica, MHK TSS Group Dubnica nad Váhom, Bratislava Capitals, Gladiators Trnava, HK Spišská Nová Ves a HK 95 Považská Bystrica. Každý z desiatich klubov navyše odohrá dva zápasy systémom doma - vonku s tímom SR "18".

Základná časť Slovenskej hokejovej ligy bude mať 36 kôl a po ich odohraní sa 17. januára súťaž rozdelí na dve časti. V nadstavbovej A-skupine sa predstavia v desiatich kolách mužstvá z prvých šiestich priečok. V B-skupine bude na programe dvanásť kôl, v ktorých sa o dve miestenky do play-off pobijú kluby na 7. až 10. pozícii. Play-off sa začne 4. marca štvrťfinálovými duelmi, vyraďovacia časť sa bude hrať celá na štyri víťazné stretnutia a víťaza ligy spoznáme najneskôr 12. apríla.