BASKETBAL-MS: Česi majú štvrťfinále na dosah, potrebujú však pomoc od výberu USA
09 | 09 | 2019 I SITA

 Basketbalisti Česka prehrali v ich záverečnom dueli osemfinálovej fázy s reprezentantmi Grécka 77:84, napriek tomu však majú obrovskú šancu na postup do štvrťfinále. V zamotanej K-skupine majú bilanciu tri výhry a dve prehry, pričom na postup potrebujú víťazstvo tímu USA v neskoršom pondelkovom zápase s Brazíliou. Tento zápas je v Šen-čene na programe o 14.30 h SELČ.


Zverenci izraelského trénera Ronena Ginzburga si prípadným víťazstvom nad Grékmi už mohli zabezpečiť postup, no primárnym cieľom bolo neprehrať o viac než 11 bodov. V prípade prehry Brazílie s favorizovaným výberom USA budú mať tri mužstvá bilanciu 3-2, a tak by o druhom postupujúcom do štvrťfinále rozhodovala tzv. minitabuľka.

V nej majú Česi najlepšie skóre +15, kým Gréci iba +6 a Brazílčania dokonca až -21. Kľúčový vplyv na to má sobotňajšie vysoké víťazstvo Česka nad juhoamerickým súperom 93:71.

Česi v súboji s Grékmi veľmi dobre eliminovali najväčšiu hviezdu súpera, ktorou bol nepochybne Giannis Antetokounmpo. Najužitočnejší hráč ostatného ročníka NBA zaznamenal len 12 bodov a napokon stretnutie nedohral.

Kvalifikácia ME 2020 - Taliani zdolali Fínov gólom zo spornej penalty, Hradecký označil výkon rozhodcu za čudný
Futbalisti Talianska nechýbali na predošlých šiestich majstrovstvách Európy a s najväčšou pravdepodobnosťou túto sériu predĺžia aj o nasledujúci šampionát v roku 2020. Zverenci Roberta Manciniho nazbierali v kvalifikačnej J-skupine doposiaľ plný... Čítať ďalej
09 | 09 | 2019 | SITA


V 24. min mal na konte štyri osobné chyby a za nádejného stavu 67:57 pre Grékov sa útočným faulom definitívne "posadil na lavičku". V českom tíme naopak zažiaril 25-bodový Jaromír Bohačík a vysoký štandard si udržal Tomáš Satoranský s bilanciou 13 bodov, osem doskokov a deväť asistencii.

Českí basketbalisti zvládli dôležité stretnutie aj napriek tomu, že im chýbal zranený Blake Schilb. Ich šance na postup sú obrovské, veď Američania na scéne majstrovstiev sveta neprehrali 23 zápasov po sebe.

Na druhej strane, v Číne nemajú k dispozícii taký dobrý tím ako napríklad na predošlých dvoch olympijských hrách. V základnej skupine s problémami zdolali Turecko 93:92 po predĺžení a naposledy proti Grékom zaznamenali na svoje pomery podpriemerných 69 bodov.

Výsledok:
Česko - Grécko 77:84 (12:18, 21:14, 16:25, 28:27)