Rakúsky hotel žaluje nemeckého turistu za to, že v recenziách zverejnil fotografiu „nacistického dedka“
07 | 09 | 2019 I Marek Molnár

Rakúsky hotel žaloval nemeckého turistu za to, že v recenziách zverejnil fotografiu „nacistického dedka“, ktorý sa nachádzal v tomto hoteli. Hotel poprel, že by ich príbuzní boli nacisti, ale turista sa snaží preukázať opak.


Nemecký návštevník sa sťažoval v recenziách na portáloch Booking.com a Tripadvisor, že sa v hoteli nachádzajú fotografie dvoch mužov, ktorí na sebe majú uniformy s odznakmi orla a svastiky, pričom sa nachádzali na viditeľnom mieste.

"To ma prinútilo zaujímať sa, čo sa vlastníci hotelu snažia povedať týmto obrazom," napísal muž, ktorého v súdnych dokumentoch označila za Thomasa K., pričom táto recenzia už bola odstránená. „Tento incident hovorí o súčasnom stave v tomto rakúskom regióne.“

Majitelia hotelov požiadali spoločnosti Booking.com a Tripadvisor o odstránenie recenzie a obaja vyhoveli, aj keď Tripadvisor spočiatku odmietal.

Majitelia štvorhviezdičkového hotela popreli, že ich starý otec a strýko boli členmi nacistickej strany a tvrdili, že boli súčasťou ozbrojených síl nacistického Nemecka uniformovaných vo Wehrmachte počas okupácie Rakúska nacistami. Turista však dokázal, že obaja muži sa pripojili k nacistickej strane v rokoch 1941 a 1943, a to prostredníctvom nemeckého národného archívu.

Právnik vlastníkov prehlásil, že sa rozhodli odstrániť tieto portréty. Napriek odstráneniu recenzie aj portrétov jeden potenciálny užívateľ medzitým napísal na Tripadvisor: „To je ten hotel, v ktorom bol obraz "nacistického dedka“?

Očakáva sa, že konanie bude pokračovať až do konca tohto roka na krajskom súde v Innsbrucku.

Vedúci indickej organizácie pre výskum vesmíru plače po nevydarenom pokuse o pristátie na Mesiaci (VIDEO)
Vedúci indickej organizácie pre výskum vesmíru (ISRO) Kailasavadivoo Sivan sa rozplakal na ramene premiéra Narendry Modiho po tom, čo sa pokus Indie o prvé pristátie na Mesiaci nepodaril. Čítať ďalej
07 | 09 | 2019 | Marek Molnár