ŠPORT: Slovenská "dvadsaťjednotka" chce z Baku tri body. Kľúčom k úspechu budú dôraz, rýchlosť a agresivita
05 | 09 | 2019 I SITA

 Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov vstúpi do kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2021 súbojom na pôde Azerbajdžanu. V stredu nabrali zverenci Adriána Guľu smer Baku, odkiaľ si budú chcieť priniesť tri body. Môžu tak nadviazať na úspech svojich kolegov zo seniorského tímu, ktorí v júni tohto roka zvíťazili v Bakcell Arene 5:1.


V nominácii trénera Adriána Guľu figuruje 23 hráčov. Väčšina z nich pôsobí v dvoch najvyšších domácich súťažiach, vrátane michalovského krídelníka Petra Kolesára. "Očakávam náročné stretnutie. Na súpera môže platiť dôraz, rýchlosť či agresivita. Verím, že uspejeme a do kvalifikácie vstúpime víťazne," vyjadril sa 21-ročný rodák z Trebišova pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ). V tejto sezóne Fortuna ligy odohral zatiaľ päť stretnutí, ale na premiérový gól stále čaká.

Kúpeným zápasom sa vyhli zostupu. V Španielsku sa začal súdny proces ohľadne zmanipulovaného výsledku
V Španielsku sa v utorok začal súdny proces týkajúci sa zmanipulovania výsledku futbalového zápasu Levante - Zaragoza zo sezóny 2010/2011. Pred sudcu vo Valencii sa postavilo viac ako 30 hráčov. Súdny proces by sa mal konať až do konca septembra.... Čítať ďalej
04 | 09 | 2019 | TASR


Tréner Guľa musel na poslednú chvíľu urobiť jednu zmenu. Chorého Adama Brenkusa z MFK Ružomberok nahradil nitriansky útočník Marián Chobot. Ten reprezentačnú pozvánku nečakal, keďže takisto nie je stopercentne fit. "Komunikoval som pred zrazom s trénerom Guľom a povedal mi, že nechce pri mne riskovať, keďže mám zlomenú ruku. Odohral som však cez víkend celý ligový zápas, v pondelok sa mi kouč ozval a povedal, že keď som schopný hrať, tak ma donominuje. Potešilo ma to, som rád, že som tu," skonštatoval Chobot.

Dobrými výkonmi na začiatku ligovej sezóny si miesto v nominácii vyslúžil aj Ján Bernát, ktorý je s piatimi gólmi najlepším strelcom Fortuna ligy. "Veľmi som sa na zraz tešil, je to pre mňa nová skúsenosť. Chcem trénerovi ukázať, že som si zaslúžil túto možnosť, že som tu právom," povedal Bernát a následne sa krátko vyjadril aj k očakávanému súboju v Baku. "V Azerbajdžane nás čaká náročný zápas. Bude to prvý kvalifikačný v tomto cykle, ale verím, že ho vyhráme.“

Slovenskí výber do 21 rokov sa stretne s azerbajdžanskými rovesníkmi v kvalifikačnom súboji po siedmy raz. V doterajších šiestich prípadoch Slováci štyrikrát vyhrali, raz remizovali a tiež jedenkrát prehrali. Naposledy si zmerali sily v bojoch o postup na ME 2002, ale po domácej výhre 5:0 uhrali Slováci na pôde súpera iba bezgólovú remízu. Azerbajdžan má po nevydarenom vstupe kvalifikácie čo naprávať, keďže v doposiaľ jedinom zápase skupiny senzačne prehral v Lichtenštajnsku 0:1.