ŠPORT: Dvaja pracovníci Dynama Drážďany propagovali jednotky SS na tričkách, okamžite ich prepustili
03 | 09 | 2019 I SITA

Dvaja členovia bezpečnostnej služby futbalového tímu Dynamo Drážďany propagovali nacistické symboly, ktoré mali na tričkách. K incidentu došlo počas víkendového súboja II. bundesligy medzi Dynamom Drážďany a FC St. Pauli (3:3). Na odhalených tričkách mali nakreslenú lebku pripomínajúci divíziu SS počas II. svetovej vojny a pod ňou boli napísané slová: "Tretia divízia pre bezpečnosť Nemcov."


Podarená dvojica okrem toho aj odmietla splniť príkaz svojho nadriadeného o odstránení nemeckej vlajky z únikovej cesty počas spomenutého stretnutia. Logickým vyústením toho bolo ich okamžité prepustenie.

Polícia v Drážďanoch už vzniesla obvinenie pre podozrenie z nezákonného použitia neústavných symbolov. Incident sa odohral deň predtým, ako krajne pravicová strana Nemecka dostala takmer trojnásobne vyššiu podporu od lokálneho obyvateľstva vo voľbách.

FUTBAL: Škrtel sa dohodol s tureckým vicemajstrom Basaksehirom Istanbul, zahrá si EL
Bývalý reprezentačný kapitán Slovenska len po troch týždňoch nečakane ukončil svoje pôsobenie v talianskom tíme účastníka Ligy majstrov Atalanta Bergamo Čítať ďalej
03 | 09 | 2019 | Peter Králik/SITA


"Sme šokovaní, pretože obaja títo ľudia vážne poškodili náš klub. Už nikdy nebudú súčasťou značky Dynamo Drážďany. Uvažujeme aj o ďalších právnych krokoch," vyhlásil Michael Born, generálny riaditeľ drážďanského klubu. Born sa rovnako ospravedlnil predstaviteľom St. Pauli za útočné transparenty voči súperovmu klubu v rukách drážďanských fanúšikov počas zápasu.

"Je to neľudské a proti zásadám a hodnotám našej športovej komunity," dodal Born k transparentom. Podľa pravidiel Nemeckého futbalového zväzu za ofenzívne "bannery" môže Dynamovi dostať pokutu od 18 000 do 150 000 eur.