Deti z miestnej školy povedú lesníci k posilneniu ich vzťahu k prírode
01 | 09 | 2019 I TASR

Obec Poniky v Banskobystrickom okrese a Národné lesnícke centrum vo Zvolene budú spolupracovať v oblasti lesnej pedagogiky a environmentálneho vzdelávania. TASR o tom informovala Anna Trnková z obecného úradu s tým, že podpísali dohodu, ktorá obci ako zriaďovateľovi miestnej základnej školy s materskou umožní rozvoj vzdelávania ich detí o lese a prírode.


Poniky majú svojím umiestnením v lesnom prostredí, ako aj dobrým fungovaním školy predpoklady na rozvoj vzdelávania v oblasti lesnej a ekologickej problematiky. V obci funguje i Poľovnícke združenie Bukovina, ktoré má na projekte spolupracovať.

Českí mladomanželia sa fotili vo vode Štrbského Plesa. Vyslúžili si peknú vlnu kritiky!
Poriadny rozruch na slovensku spôsobila dvojica novomanželov, ktorí vo svadobných šatách vliezli do Štrbského plesa. To je však prísne zakázané! Objavila sa navyše informácia, že to mali byť Česi ... Čítať ďalej
01 | 09 | 2019 | Ján Prokop


"Na základe podpory vedenia obce a zastupiteľstva začne v krátkom čase fungovať pracovná skupina zložená zo zástupcov školy a spolupracujúcich subjektov. Pripraví pre školský rok 2019/2020 nové atraktívne aktivity pre žiakov, ktoré ich nielen zaujmú, ale posilnia ich vzťah k lesu, prírode, k miestu, ktoré je ich domovom," priblížila Trnková.

"Učenie o lese a prírode otvára cestu nielen k osvojovaniu si poznatkov o životnom prostredí, ale tiež k uvedomovaniu si dôležitých princípov trvalej udržateľnosti. Tak v lese, prírode či krajine a v prenesenom slova zmysle i v spoločnosti a medziľudských vzťahoch. Som rád, že sme dohodli spoluprácu na rozvoji školy a možno aj na vytváraní inšpiratívneho príkladu pre slovenské školstvo vôbec," zdôraznil Marcel Pecník, iniciátor projektu ďalšieho rozvoja miestnej školy.