Zabil muža a ženu zmrzačil: Napriek tomu milionársky synček do väzenia nemusí!
31 | 08 | 2019 I Ján Prokop

Arogancia, ignorovanie pravidiel, falošný pocit moci. To boli hlavné príčiny tragickej nehody, pri ktorej Jan Endl (32) zo známej podnikateľskej rodiny, vodič mercedesu za 200 000 tisíc eur, zabil v Košiciach vodiča fabie a jeho spolujazdkyňu doživotne zmrzačil.


Súd mu včera nariadil len 2 a pol roka s podmienkou na tri roky a zákaz riadenia iba na päť rokov.

Vodič fabie Martin Slávik bol na mieste mŕtvy. Jeho spolujazdkyňa Denisa Kiralová strávila niekoľko mesiacov v nemocnici, pričom do smrti bude pravdepodobne invalidná.

Jan Endl sa včera rokovania nezúčastnil s tým, že sa lieči na psychiatrickej klinike vo vojenskej nemocnici. Podľa znalcov Endl trpí od sedemnástich rokov maniodepresívnou psychózou a nemal by podľa nich vôbec riadiť automobil. Pred nehodou si navyše vzal lieky, ktoré sú jasne označené varovaním, že po ich užití sa nemá riadiť.

Auto obeti po tragickej nehode...

blesk.cz


Starosta Prahy 6 dostal policajnú ochranu pre výhražky za Konevovu sochu
Starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09) dostal v piatok policajnú ochranu, keďže pre postup radnice, ktorá nechala zakryť sochu sovietskeho maršala Koneva, dostával vyhrážky fyzickou likvidáciou. Informoval o tom spravodajský server... Čítať ďalej
31 | 08 | 2019 | TASR


Štátny zástupca napriek tomu navrhol pre vinníka nehody len podmienečný trest. Ten nakoniec vyniesol aj súd, keď zohľadnil, že Endlova rodina vyplatila pozostalým a poškodenej odškodné vo výške takmer 105 000 tisíc eur.

Päť rokov zákaz riadenia motorového vozidla. Potom zrejme už zase môže zrážať ľudí na ceste. Pozostalí ani poškodená sa k rozsudku nechceli vyjadrovať. Na Facebooku však krátko po vynesení rozsudku Denisa Kiralová napísala: "Je na tomto rozsudku aspoň trocha spravodlivosti?" Keď za smrť človeka a za ťažké ublíženie dotyčný dostal len podmienku? "

Ján Endl pochádza z jednej z najbohatších rodín v Košiciach, ktorá prevádzkuje sieť herní s automatmi. Podľa obchodného registra je možné ich majetok odhadovať na niekoľko statisíce eur.

Dopravných nehôd mal nebezpečný vodič už v minulosti viac a podľa jeho známych, bola vraj len otázka času, kedy sa stane niečo tak vážneho, ako vlani v septembri...

Turistom v Španielsku na Mallorke servírovali sushi s pásomnicou! Hostia skončili v nemocnici
Úrady na španielskom ostrove Mallorka museli pristúpiť k drastickému opatreniu. Zavreli populárnu sushi reštauráciu v hlavnom meste Palma potom, čo niekoľko turistov po jej návšteve skončilo v nemocnici. Niektorí ľudia dokonca v jedle narazili na... Čítať ďalej
30 | 08 | 2019 | Ján Prokop