VIDEO: 35 rokov strávených za mrežami za vraždu ktorú nespáchala. Spravodlivosť vyšla najavo!
31 | 08 | 2019 I Ján Prokop

Nádej zomiera posledná, a to že sa oplatí bojovať do poslednej chvíle dokazuje aj prípad Cathy Woodsovej (68), ktorá strávila za mrežami takmer polovicu života. Odsúdili ju za vraždy, ktoré nespáchala. O prípade informovala aj organizácia innocenceproject.org.


Na slobodu sa dostala v roku 2015 vďaka novým testom DNA z ohorku cigarety. Tie ukázali, že vraždil niekto úplne iný, a tak sa po 35 rokoch za mrežami dočkala spravodlivosti. Teraz dostane odškodné tri milióny amerických dolárov (cca 2,27 mil. eur) ako čiastočné urovnanie súdneho sporu a uznanie jej občianskych práv.

Cathy mala podľa rozsudku zavraždiť v roku 1976 dve tínedžerky - Paulu Baxterovú (†17) a Veronicu Casciovú (†18). Súd v meste Reno, štát Nevade, ju vtedy poslal do väzenia. Podľa jej právničky ju však k falošnému priznaniu mala donútiť miestna polícia, informoval

Zlom v prípade nastal pred piatimi rokmi, keď sudca nariadil nový test DNA. Cigaretový ohorok, ktorý našli na mieste činu dosvedčil, že Cathy nevraždila. Vrahom má byť Rodney Halbower, ktorý mal znásilniť a zabiť až šesť dievčat, vrátane spomínaných tínedžeriek.

Woodsová sa v roku 2015 dostala na slobodu. Spoločne so svojou právničkou potom požadovala od mesta Reno a bývalých detektívov náhradu škody. V utorok (27. 8.) okres Washoe County v Nevade rozhodol, že Woodsová dostane tri milióny dolárov ako urovnanie časti federálnej žaloby.

Je však rozhodnutá, že bude so svojou právničkou Elizabeth Wangovou pokračovať ďalej v boji za spravodlivosť. Podľa nového nevadského zákona má právo na odškodné až vo výške 3,5 milióna dolárov (cca 3,1 mil eur). Túto sumu môžu požadovať všetci, ktorých odsúdili neprávom.

Podľa rozhodnutia okresu Washoe County zamestnanci policajného okrsku nepochybili, ale náhradu škody si žena zaslúži. Cathy Woodsová momentálne žije so svojimi príbuznými v meste Anacortes vo Washingtone. Je to prvá žena v histórii USA, ktorú neprávom odsúdili, cituje portál tn.cz britský DailyMail.



Zabil muža a ženu zmrzačil: Napriek tomu milionársky synček do väzenia nemusí!
Arogancia, ignorovanie pravidiel, falošný pocit moci. To boli hlavné príčiny tragickej nehody, pri ktorej Jan Endl (32) zo známej podnikateľskej rodiny, vodič mercedesu za 200 000 tisíc eur, zabil v Košiciach vodiča fabie a jeho spolujazdkyňu... Čítať ďalej
31 | 08 | 2019 | Ján Prokop