Lajčák bude v Helsinkách diskutovať o hybridných hrozbách a Perzskom zálive
28 | 08 | 2019 I TASR

Hybridné hrozby a budovanie odolnosti voči nim budú hlavnými témami neformálneho stretnutia ministrov zahraničných vecí v Helsinkách. Zaoberať sa budú tiež Blízkym východom, situáciou v Perzskom zálive aj politikou Bruselu voči Arktíde. Na stretnutí sa 29. a 30. augusta zúčastní aj šéf rezortu diplomacie Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD). TASR o tom informoval tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR.


Hybridné hrozby a bojovanie voči nim sú jednou z priorít fínskeho predsedníctva v Rade Európskej únie.

"Šéfovia európskych diplomacií sa ďalej budú venovať Blízkemu východu so zameraním na situáciu v Perzskom zálive a deeskaláciu napätia, ktoré sú v centre pozornosti medzinárodného spoločenstva. Témou diskusie bude aj ďalšia z priorít fínskeho predsedníctva, a to politika Bruselu voči Arktíde," uviedol rezort.

Na stretnutí sa ministri zahraničných vecí členských štátov EÚ stretnú s ministrami zo štátov západného Balkánu. Spoločne budú diskutovať o spolupráci v rámci tohto regiónu, uvádza MZVaEZ.

PELLEGRINI OTOČIL: Voči Jankovskej je po novom pripravený vyvodiť personálne dôsledky
Spravodlivosť nemôže vládnuť na ulici ani v médiách. V súvislosti s prípadom štátnej tajomníčky rezortu spravodlivosti Moniky Jankovskej to v utorok vyhlásil premiér Peter Pellegrini. Čítať ďalej
27 | 08 | 2019 | TASR