PELLEGRINI OTOČIL: Voči Jankovskej je po novom pripravený vyvodiť personálne dôsledky
27 | 08 | 2019 I TASR

Spravodlivosť nemôže vládnuť na ulici ani v médiách. V súvislosti s prípadom štátnej tajomníčky rezortu spravodlivosti Moniky Jankovskej to v utorok vyhlásil premiér Peter Pellegrini.


Premiér deklaroval, že je pripravený vyvodiť personálne dôsledky voči Jankovskej. "Chcem mať v rukách aspoň ako-také informácie, na základe ktorých môžem ako predseda vlády rozhodnúť," uviedol po výjazdovom rokovaní vlády v Kokave nad Rimavicou.

Zároveň uviedol, že by sa mali nastaviť jasnejšie a spravodlivejšie pravidlá pri odvolávaní z verejných funkcií. "Spravodlivosť nebude vládnuť na ulici ani v médiach, bude vládnuť na polícii, na prokuratúrach a súdoch, to je demokratické. Nebude ani v rukách politikov, ani v rukách médií. Len polícia, vyšetrovatelia a súdy, všetci majú voľné ruky," vyhlásil.

Kauza Jankovská sa ďalej zamotáva. Jej komunikácia s Kočnerom sa stále nepotvrdila, čo je v hre?
Predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič už druhým dňom okupuje priestor pred ministerstvom spravodlivosti. Robí tak na protest proti štátnej tajomníčke Monike Jankovskej, ktorej polícia zabavila telefón v súvislosti s údajnou komunikáciou s Marianom... Čítať ďalej
27 | 08 | 2019 | Peter Bachan