Union poisťovňa v prvom polroku s rastom poistného
27 | 08 | 2019 I SITA

Union poisťovňa dosiahla v prvom polroku hrubé predpísané poistné 31,9 mil. eur. Ako ďalej vyplýva zo zverejnených informácií, v medziročnom porovnaní je to nárast o 9,9 %. V polročnom období poisťovňa vykázala stratu 1,4 mil. eur. Predstavuje to medziročné zhoršenie výsledku o 1,7 mil. eur.


V neživotnom poistení hrubé predpísané poistné stúplo v prvom polroku o 13,4 % na 27,4 mil. eur, a to najmä vďaka vyššiemu objemu v poistení motorových vozidiel.

Životné poistenie kleslo o 7,4 % na 4,5 mil. eur. Dôvodom je podľa vyjadrení spoločnosti najmä stratégia obmedziť ponuku investičných produktov. Medzi hlavné udalosti tohto roka spoločnosť zaradila vyššie poistné udalosti nad 100 tis. eur, a to v poistení majetku.

V najbližších rokoch chce firma výraznejšie posilniť rast v jednotlivých strategických druhoch a segmentoch poistenia. Ako kľúčové oblasti naďalej vníma online poistenie a digitalizáciu predajných a administratívnych procesov. Dlhodobá ambícia je pre spoločnosť aj budovanie poistenia motorových vozidiel.

Poisťovňa Union vznikla v roku 1992. Ponúka produkty životného, neživotného a individuálneho zdravotného poistenia pre individuálnych, ako aj firemných klientov. V roku 1997 sa jej majoritným akcionárom stala poisťovacia skupina Eureko, ktorá od roku 2012 pôsobí pod značkou Achmea. Jej 100-percentnou dcérskou spoločnosťou je aj Union zdravotná poisťovňa, ktorá na Slovensku vznikla v roku 2006.

Na oslavy SNP do Banskej Bystrice stačí cestujúcim jednosmerný lístok, späť ich odvezie ZSSK bezplatne
Banskobystrické Múzeum SNP naplánovalo na štvrtok 29. augusta 2019 celoštátne oslavy SNP pri príležitosti 75. výročia tejto významnej udalosti. So Železničnou spoločnosťou Slovensko (ZSSK) budú cestujúci platiť len za cestu do Banskej Bystrice,... Čítať ďalej
26 | 08 | 2019 | SITA