Polícia upozorňuje na neznáme čísla, ktoré volajú Slovákom najmä z Afriky
26 | 08 | 2019 I TASR

 Polícia upozorňuje na neznáme čísla, ktoré Slovákom volajú z Afriky a iných krajín. Upozornila na to na svojom profile na sociálnej sieti. Na podozrivé čísla zo zahraničia, hlavne zo Stredoafrickej republiky, upozornili políciu obyvatelia krajiny.


"Naše rady sú vždy rovnaké: nikdy takéto čísla nedvíhajte, nikdy im nevolajte naspäť. Ak vám v zahraničí žije rodina, tak jej čísla určite máte uložené," upozornila polícia. Ako doplnila, ak by sa niekto chcel so Slovákmi spojiť zo zahraničia, napríklad známy či vzdialená rodina, tak by poslali aj esemesku, keď hovor nezdvihnú.

Polícia zároveň upozorňuje, že v prípade podvodných čísiel hrozí, že sa občanom navýši faktúra za telefonovanie o vysokú sumu. "Ide o sieť premyslených, zahraničných podvodníkov, ktorí sú takmer nepostihnuteľní. Preto ich hovory ignorujte.

Skoro už každý telefón umožňuje blokáciu čísel, preto tak urobte," dodala polícia s tým, že by mali zároveň o týchto číslach upovedomiť aj svojho operátora. V prípade, že ak ani to nepomôže, treba to oznámiť polícii.

Spoločnosť Miba Steeltec investuje do rozšírenia závodu vo Vrábľoch 10 miliónov eur
Novú výrobnú halu a kancelárske priestory postaví vo svojom závode vo Vrábľoch (okres Nitra) spoločnosť Miba Steeltec, ktorá sa špcializuje na oblasť technológie trecích obložení pre prevodovky, nápravy a brzdy stavebných strojov, traktorov a... Čítať ďalej
26 | 08 | 2019 | SITA