NPPC pripravuje databázu podnikov potravinárskeho priemyslu v SR
26 | 08 | 2019 I SITA

 Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum (NPPC) v súčinnosti a pod gesciou Sekcie potravinárstva a obchodu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR na adrese: https://rezort-nppc.sk/potravinari vo forme webovej aplikácie sprístupnilo dotazník pre tvorbu komplexnej informačnej databázy podnikov potravinárskeho priemyslu v SR.


„Dotazník vznikol pre účely prípravy systémových opatrení zameraných na skvalitnenie potravinárskej výroby, zlepšenie spracovania poľnohospodárskych výrobkov a zvyšovanie konkurencieschopnosti potravinárskeho priemyslu doma a v zahraničí,“ informovalo NPPC na svojej internetovej stránke.

Dotazník je prístupný pre všetky podniky potravinárskeho priemyslu v Slovenskej republike. Tvorba komplexnej informačnej databázy bude ukončená k 30. septembru 2019, kedy bude uzavretý aj prístup do webovej aplikácie. Registrácia je realizovaná priamo prostredníctvom webovej aplikácie po kliknutí na tlačidlo Registrácia.

Prievidza si zoberie úver na financovanie investícií vo výške 1,8 milióna eur
Samospráva Prievidze si zoberie úver vo výške 1,8 milióna eur. Jeho prijatie schválili v rámci druhej zmeny rozpočtu na svojom rokovaní v pondelok tamojší mestskí poslanci. Výhrady k prijatiu úveru mal pravicový klub, a to pre zadlženosť mesta,... Čítať ďalej
26 | 08 | 2019 | TASR


„Následne budú záujemcovi na ním zadanú e-mailovú adresu zaslané prihlasovacie údaje a ďalšie pokyny pre prístup do aplikácie. Pre získanie ďalších informácií je možné obrátiť sa na centrum podpory elektronicky na adresu [email protected], alebo telefonicky v pracovných dňoch od 8:00 do 15:00 hod,“ uzavrelo NPPC.

Potravinárska komora Slovenska (PKS) víta iniciatívu MPRV SR na vytvorenie databázy podnikov potravinárskeho priemyslu v SR. PKS dlhodobo upozorňuje na potrebu systémových opatrení na podporu rozvoja spracovateľského potravinárskeho odvetvia a tvorby pridanej hodnoty zo spracovania surovín dopestovaných a dochovaných v SR domácimi potravinármi.

"Sme veľmi radi, že databáza bola vytvorená v súčinnosti s potravinárskymi samosprávami. Výsledky z dotazníka budú slúžiť na účely prípravy systémových opatrení zameraných na skvalitnenie potravinárskej výroby, zlepšenie spracovania poľnohospodárskych výrobkov a zvyšovanie konkurencieschopnosti potravinárskeho priemyslu doma a v zahraničí. Sme presvedčení, že potravinársky priemysel, ktorý je vo väčšine štátov EÚ najväčším spracovateľským odvetvím, si aj v SR zaslúži primeranú pozornosť vo forme vyčlenenia dostatočného množstva finančných prostriedkov zo štátneho rozpočtu na jeho rozvoj," uviedla v reakcii pre agentúru SITA riaditeľka PKS Jana Venhartová.