Peter Sokol: Nezastávam sa Opičky, ale...
26 | 08 | 2019 I Peter Sokol



Dnes sa pred ministerstvom spravodlivosti zišli "desiatky ľudí" (denník Sme), z ktorých sa vykľuli hlavne poslanci slovenského i bratislavského parlamentu plus novinári. Tí všetci žiadali hlavu štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky Jankovskej, ktorá už môže robiť v budúcnosti čo bude len chcieť, aj tak už navždy ostane pre mnohých Opičkou, podobne ako Maznák, Úchylák a ďalší.






Ja sa jej nezastávam, aby bolo jasné. Sám nerozumiem, ako si vraj mohla vymeniť s Kočnerom 1000 SMSiek. Ale videl z vás niekto aspoň jednu jedinú?

Matovičovi jeho onlajn protest nevyšiel. Boli tam síce kamery, mikrofóny, ale aj novinári prevýšili svojim počtom občanov. Ľudí to nezaujíma? Alebo nechcú protestovať proti niečomu, čo ani nečítali? Alebo bola účasť poznačená dovolenkovým obdobím?

Dnes sa k situácii vyjadrila aj prezidentka Zuzana Čaputová. To sa dalo čakať. "Potrebujeme funkčné disciplinárne súdnictvo. Nesmie fungovať ako zakrivené zrkadlo, ale ako nástroj očisty." Hej, to sme vedeli. Ale opäť nič konkrétne. A prezumpcia neviny? A aká?

Znervózňuje ma ako tento štát prichádza o svoju právnu tvár. Ako tu súdia Matovičovci, redaktori Denníka N, a podobní. O Jankovičovú mi nejde, nie je to žiadna Panna Orleánska. Ide mi o demokraciu a tento štát.






Nesúďme v médiách, rozsudky nech dávajú súdy tejto republiky.