Neurochirurgická klinika UNLP Košice ukončila rekonštrukciu za 213-tisíc eur
26 | 08 | 2019 I SITA

 Neurochirurgická klinika Univerzitná nemocnica L. Pasteura Košice (UNLP) úspešne ukončila rozsiahlu rekonštrukciu, náklady predstavujú 213-tisíc eur. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa UNLP Košice Ivana Vaněková.


Rekonštrukciou prešli samostatné bezbariérové sprchy pre imobilných pacientov, zariadenia na osobnú hygienu pre pacientov aj personál, nadštandardné izby, vyšetrovňa, denná miestnosť sestier vrátane dodávky a montáže kuchynskej linky či zasadacia miestnosť.

Pre nácvik vojenskej prehliadky k výročiu SNP budú v okolí B. Bystrice dopravné obmedzenia
Ministerstvo obrany SR upozorňuje obyvateľov Banskej Bystrice a okolitých obcí na generálny nácvik vojenskej prehliadky, ktorý sa uskutoční v Banskej Bystrici v noci z utorka 27. na stredu 28. augusta v čase od 21:00 do 6:00. Čítať ďalej
26 | 08 | 2019 | SITA


Potrebné bolo spraviť aj nové elektrické rozvody vrátane nových svietidiel a vypínačov, na všetkých izbách vymenili umývadlá a batérie, položili nové obklady a keramickú dlažbu, spravili nové podhľady a osadili vstupné dvere na pacientskych izbách. Celé pracovisko vymaľovali, a to vrátane obnovy náterov zárubní a vykurovacích telies.

"Aj touto cestou sa chceme poďakovať za výrazné vylepšenie nášho pracoviska. Vďaka tejto rekonštrukcii získal personál kliniky lepšie pracovné podmienky a pacienti príjemnejšie prostredie pri svojej liečbe," uviedol prednosta kliniky Miroslav Gajdoš.

Neurochirurgická klinika začala svoju samostatnú činnosť v roku 1982 na Triede SNP 1. Ako jediné neurochirurgické pracovisko v Košickom a Prešovskom kraji poskytuje liečebno-preventívnu starostlivosť pre vyše 1,5 milióna obyvateľov a ponúka široké spektrum operačných výkonov. V minulom roku vykonali 2 419 operácií.

Ministerstvo zverejnilo, kedy budú žiaci najbližšie tri roky prázdninovať
Termíny školských prázdnin na najbližšie tri roky sú známe. Ministerstvo ich zverejnilo na svojom webe. Čítať ďalej
26 | 08 | 2019 | SITA