AKTUALITA: Pellegrini nepriamo vyzval Jankovskú, aby zvážila svoje zotrvanie vo funkcii
26 | 08 | 2019 I Peter Bachan

Premiér Peter Pellegrini na dnešnom tlačovom vyhlásení nepriamo vyzval štátnu tajomníčku ministerstva spravodlivosti za Smer Moniku Jankovskú, aby zvážila jej zotrvávanie vo funkcii.


K téme čítajte viac:

MATOVIČ O JANKOVSKEJ: Je to "špina", ktorá na ministerstve nemá čo robiť. S kauzou spojil aj Flašíka
Predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič na dnešnej tlačovej konferencii pred ministerstvom spravodlivosti opäť vyzval ministra spravodlivosti Gábora Gála a premiéra Petra Pellegriniho, nech konajú v prípade štátnej tajomníčky Moniky... Čítať ďalej
25 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Pellegrini podľa jeho slov nechce "zasahovať do práce orgánov činných v trestnom konaní". Aj preto stále priamo nevyzval Jankovskú, aby zo svojej funkcie odstúpila.

Odôvodnil to tým, že keď sa ešte nevie "kde je pravda, nevynášajme súdy na základe novinových článkov". Odmieta, že by vláda Slovenskej republiky niekoho kryla.

Stojí za povšimnutie, že Pellegrini nespochybnil pravosť komunikácie - podľa neho odvolanie Jankovskej závisí od toho, či "toxicky", resp. "nezákonne" komunikovala s Marianom Kočnerom. Ak sa previnila voči tomu, ako sa má správať vysoká štátna úradníčka, zaujmem voči tomu bez otáľania rázny postoj. O to nemusí mať slovenská verejnosť.

Premiér Jankovskú ale nepriamo vyzval k zváženiu jej ďalšieho pôsobenia na poste štátnej tajomníčky. "Pani štátna tajomníčka musí vnímať, že v tejto stupňujúcej sa hre je už predmetom politického zápasu. Je na jej zvážení, či táto situácia pomáha jej osobne, alebo strane, ktorá ju do tejto funkcie nominovala," povedal Pellegrini k záveru.

Ku komunikácii sa vyjadrila aj prezidentka Zuzana Čaputová. Čítajte viac:

ČAPUTOVÁ REAGUJE NA KOČNEROVU KOMUNIKÁCIU: Spravodlivosť bola tovarom, ktorý sa dal kúpiť
Prejav prezidentky Zuzany Čaputovej sa priamo týkal aj štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej, ktorej vo štvrtok polícia zabavila mobilný telefón v súvislosti s vyšetrovaním korupcie a zneužívania právomocí verejného činiteľa. Čítať ďalej
26 | 08 | 2019 | Peter Bachan


¬if_t=live_video_explicit&ref=notif