SaS tvrdí, že premiér Pellegrini aj minister Gál majú dostatok informácií k odvolaniu Jankovskej
25 | 08 | 2019 I SITA

Minister spravodlivosti Gábor Gál (Most-Híd) aj vláda SR majú dostatok informácií na odvolanie štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky Jankovskej. Tvrdí to strana Sloboda a Solidarita (SaS) v stanovisku, ktoré agentúre SITA poskytol tlačový odbor strany.


Štátnej tajomníčke Monike Jankovskej ešte vo štvrtok 22. augusta podvečer zadržali policajti mobilný telefón v súvislosti s možnou komunikáciou s Marianom K. pomocou aplikácie Threema. Jankovská následne odcestovala na plánovanú dovolenku a zatiaľ nereagovala na otázky agentúry SITA, či odíde zo svojho postu.

Okrem Jankovskej vzali policajti mobilné telefóny aj viacerým sudcom či prokurátorom. Denník N priniesol informáciu, že ide o prokurátora Bystríka Paloviča, sudkyne Zuzanu Maruniakovú, Miriam Repákovú, ako aj krajskú sudkyňu Andreu Haitovú, ktorá je Jankovskej sestra. Na Jankovskej odchod vyzval aj líder hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič, ktorý dal navyše premiérovi Petrovi Pellegrinimu (Smer-SD) ultimátum. V prípade, že Jankovskú neodvolá, zvolá celodenný protest.

Most-Híd chce skvalitniť menšinové školstvo
Vládna strana Most-Híd chce zadefinovať pojem národnostná škola. Na septembrovú schôdzu parlamentu predkladajú poslanci Béla Bugár, Tibor Bastrnák, Elemér Jakab, Štefan Vavrek a Péter Vörös novelu školského zákona. Cieľom je skvalitniť menšinové... Čítať ďalej
25 | 08 | 2019 | TASR


„V zmysle ustanovení Zákona o Slovenskej informačnej službe sú ministrovi Gálovi aj ostatným členom vlády poskytované informácie o organizovanej trestnej činnosti a protiústavnej činnosti, ktorých súčasťou nepochybne museli byť aj tie, ktoré sa týkajú Moniky Jankovskej. Preto tvrdenia predsedu vlády Pellegriniho, že súvisiace podozrenia sa musia najprv potvrdiť, ako keby bolo potrebné preukázať vinu v trestnom procese, nie sú ničím iným, ako prekrývaním reality na získavanie času pre benefit jeho straníckej kolegyne Jankovskej,“ vyhlásil poslanec Národnej rady SR Alojz Baránik (SaS). Podľa neho nie je dôvod zbytočne čakať s návrhom na odvolanie Jankovskej.

„Všetko však nasvedčuje tomu, že práve pre svoju harabinovskú minulosť sa Monika Jankovská naďalej teší priazni, ako v smeráckych politických kruhoch, tak aj v Súdnej rade SR. Pripomínam, že bola opakovane navrhovaná do najvyšších súdnych funkcií ako predsedom Ústavnoprávneho výboru NR SR Róbertom Madejom zo Smeru, tak aj predsedníčkou súdnej rady Lenkou Praženkovou,“ dodal poslanec.

„Len zásadné zmeny na kľúčových miestach moci za osoby, ktoré svojou minulosťou preukázali ozajstný záujem o očistu našej spoločnosti, môžu zachrániť Slovensko pred nenávratným upadnutím do totálnej kontroly našej vlasti zločincami,“ uzavrel.

MATOVIČ O JANKOVSKEJ: Je to "špina", ktorá na ministerstve nemá čo robiť. S kauzou spojil aj Flašíka
Predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič na dnešnej tlačovej konferencii pred ministerstvom spravodlivosti opäť vyzval ministra spravodlivosti Gábora Gála a premiéra Petra Pellegriniho, nech konajú v prípade štátnej tajomníčky Moniky... Čítať ďalej
25 | 08 | 2019 | Peter Bachan