Prešovskí krajskí cestári nakúpia chemický posypový materiál za 2,7 milióna eur
25 | 08 | 2019 I SITA

 Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) nakúpi za 2,73 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH) chemický posypový materiál na báze chloridu sodného na posyp vozoviek počas zimnej údržby ciest. Zákazku na osemnásť mesiacov získala spomedzi ponúk štyroch uchádzačov spoločnosť Tobix, s. r. o., z Ladomirovej (okres Svidník). Vyplýva to z výsledku verejnej súťaže vyhlásenej v júni tohto roka. Predpokladaná cena za dodávku posypového materiálu bola 2,74 mil. eur bez DPH.


Prešovskí krajskí cestári už uzavreli s vybraným dodávateľom rámcovú dohodu na dodanie 39 700 ton chemického posypového materiálu v tomto a budúcom roku. Jedna tona materiálu stojí 68,85 eura. Dodávateľ zabezpečí dopravou návesmi 31,25 tis. ton materiálu, výtlakovými cisternami 7,75 tis. ton a vo vreciach 700 ton materiálu.

Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja je rozpočtová organizácia zriadená 1. decembra 2003. V pôsobnosti má vyše 523 kilometrov ciest druhej triedy a 1 920 kilometrov ciest tretej triedy na území Prešovského kraja. Organizačne je rozdelená na sedem regionálnych oblastí: Bardejov, Humenné, Poprad, Prešov, Stará Ľubovňa, Svidník a Vranov nad Topľou.

Smer-SD chce, aby na kandidátkach v údaji o zamestnaní neboli vlastné mená
Kandidátna listina, ako aj hlasovací lístok by v údaji o zamestnaní kandidáta nemuseli obsahovať žiadne vlastné mená ani ich skratky. Navrhujú to poslanci parlamentu Marián Kéry a Martin Nemky (obaja Smer-SD). Zmeny chcú presadiť novelou zákona o... Čítať ďalej
25 | 08 | 2019 | TASR