Izraelské obranné sily prekazili útok iránskych „vražedných dronov“ (VIDEO)
25 | 08 | 2019 I Marek Molnár

Izraelské obranné sily zneškodnili viacero iránskych dronov blízko Damašku, pričom tvrdili, že to pomohlo zabrániť útoku týchto „vražedných dronov“. Informuje o tom sýrska štátna televízia.


V sobotu večer pred polnocou sa na oblohe nad Damaskom vyskytli výbuchy, pričom šlo o sýrske jednotky vzdušnej obrany, ktoré zostrelili „nepriateľské ciele“ prichádzajúce zo smeru izraelom okupovaných Golanských výšin. IDF útok potvrdil a ďalej prehlásil, že šlo o iránske jednotky Quds Force a šiitské milície, ktoré údajne plánovali „útok veľkého rozsahu vražedných dronov“.



Nájazdy dronov sa údajne zamerali na dedinu Aqraba, juhovýchodne od Damašku, ale väčšina dronov bola zneškodnená skôr, ako sa mohli dostať k svojmu cieľu, tvrdia sýrske vojenské zdroje. "Zatiaľ neevidujeme žiadne zranenia alebo straty na životoch, aj keď by sa objaviť mohli," prehlásil izraelský vojenský hovorca Jonathan Conricus.



"Naše sily pôsobia vo všetkých odvetviach proti iránskej agresii," tweetol po útoku izraelský premiér Benjamin Netanjahu. "Ak sa vás pokúsi niekto zabiť, zabite ho prvý," dodal na záver.



V Libanone explodovali dva izraelské drony (FOTO, VIDEO)
Drony explodovali v hlavnom libanonskom meste, počas „izraelského leteckého útoku“ na Sýriu, jeden dron havaroval a druhý predčasne vybuchol, tvrdí Hizballáh. Čítať ďalej
25 | 08 | 2019 | Marek Molnár