V Bratislave pribudne nový šiesty most. Všetkých 18 základov pilierov je takmer ukončených
21 | 08 | 2019 I Ján Prokop

Podľa informácií spoločnosti D4R7 je na západnom predmostí Dunajského súmostia dokončených všetkých 13 základov vrátane opôr budúceho mosta. Počas minulého mesiaca (v júli) sa zrealizoval tretí výsuv nosnej konštrukcie pomocou výsuvnej skruže. Všetkých šesť základov pod piliermi zrealizovali most ponad kajakárskou dráhou a hlavný most cez Dunaj.


Všetkých 18 základov pilierov na východnom predmostí Dunaja je ukončených a takmer všetkých, teda 16 z 18 podpier mosta. Na východnej strane sa výsuvná skruž posunula do ďalšieho, teda desiateho poľa, čo momentálne predstavuje zrealizovaných približne 700 metrov mostovky. Pomocou betónovacích vozíkov pre konzoly konštrukcie mosta bolo ku koncu júla celkovo zrealizovaných 67 metrov.

Šiesty Most cez Dunaj bude súčasťou nového obchvatu Bratislavy, ktorý má byť hotový podľa odhadov v roku 2021. Predtým bude spustená nadväzujúca rýchlostná cesta R7 z juhu, ktorej časť by verejnosť mala začať využívať pred aprílom 2020.

Meghan Markle znova tehotná? Fanúšikovia sú v očakávaní!
Meghan Markle a jej manžel princ Harry sa stali rodičmi iba pred tromi mesiacmi, kedy sa narodil ich syn Archie Harrison. Napriek tomu sa špekuluje o tom, že vojvodkyňa zo Sussexu je znova tehotná! Čítať ďalej
20 | 08 | 2019 | Ján Prokop