KRIMI: Väzenie pre nezodpovednú matku
21 | 08 | 2019 I TASR

Trest osemnásť mesiacov odňatia slobody nepodmienečne za neplatenie výživného na štyri maloleté deti potvrdil dnes senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 34-ročnú Lindu Tamášovú z Tisovca. Dlh voči jednému synovi a trom dcéram, ktoré žijú s otcom Ľubomírom v Tisovci, dosiahol viac ako 1 700 eur.


Tamášová mala súdom nariadené na každé z detí prispievať po 30 eur mesačne. Dlhodobo sa však zdržiava v Českej republike a plateniu výživného sa vyhýba. Doteraz uhradila iba tisíc českých korún, čo je 39,29 eura. Pritom za neplatenie výživného ju odsúdil Okresný súd v Rimavskej Sobote aj v marci 2017 na podmienečný trest vo výmere osemnásť mesiacov.

Tento trest jej súdy premenia a v skutočnosti za mrežami pobudne tri roky. Trest by si mala odpykať v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Za nezodpovednú matku-neplatičku prispieva na deti štát formou náhradného výživného.

Podľa výpovede otca detí Tamášová sa o deti vôbec nezaujíma, nič im neposiela, ani ich nenavštevuje. Nebola ani na hlavnom pojednávaní s tvrdením, že si hľadá zamestnanie. Chýbala aj na odvolacom konaní. Otec detí si privyrába rôznymi brigádami.

KRIMI: Dvom cyklistom hrozí za jazdu pod vplyvom alkoholu pokuta 800 eur
Pokuty až do výšky 800 eur v správnom konaní hrozia dvom cyklistov, ktorí jazdili v okrese Bánovce nad Bebravou pod vplyvom alkoholu. TASR o tom v stredu informovala Elena Antalová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne. Čítať ďalej
21 | 08 | 2019 | TASR