Princ Andrew odmieta účasť na sexuálnych zločinoch Jeffreyho Epsteina (VIDEO)
19 | 08 | 2019 I Marek Molnár / SITA

Britský princ Andrew odmietol pokračujúce obvinenia, že sa mohol zapliesť do údajných sexuálnych škandálov svojho niekdajšieho kamaráta Jeffreyho Epsteina. Vo vyhlásení Buckinghamského paláca sa uvádza, že "bol zdesený nedávnymi správami o údajných Epsteinových zločinoch.


Jeho kráľovská výsosť odsudzuje zneužívanie akejkoľvek ľudskej bytosti a vyjadrenia, že by takéto správanie sa prehliadal, zúčastňoval sa na ňom alebo ho podporoval, sú odporné".

Palác vyhlásenie vydal po tom, ako britské noviny The Mail on Sunday získali video zo 6. decembra 2010, na ktorom princ Andrew v Epsteinovom dome v New Yorku máva na pozdrav mladej žene.

Epstein patril do najvyšších poschodí americkej smotánky a udržiaval tesné zväzky s osobnosťami svetovej politiky aj šoubiznisu. Prvýkrát ho súdili už v roku 2008, kedy sa priznal k zneužívaniu neplnoletého dievčaťa a dostal za to 18-mesačný trest odňatia slobody, z ktorých si nakoniec odkrútil len 13.

Šesťdesiatšesťročný finančník Epstein spáchal 10. augusta vo svoje cele na Manhattane samovraždu obesením. Opätovne ho zatkli začiatkom júla a obvinili zo sexuálnych zločinov, za ktoré mohol dostať až 45 rokov väzenia. Tentoraz tvrdil, že je nevinný.

Finančník bol podľa obvinení údajne súčasťou gangu zaoberajúceho sa prostitúciou a mal celebritám, ktoré pozýval do svojho luxusného sídla v New Yorku, ponúkať "služby" prostitútok, vrátane neplnoletých.



Merkelová a Orbán si v Šoprone pripomenú 30. výročie pootvorenia železnej opony
Nemecká kancelárka Angela Merkelová v pondelok pricestuje na pozvanie predsedu maďarskej vlády Viktora Orbána do západomaďarského mesta Šopron, v ktorom si spolu pripomenú 30. výročie tzv. Paneurópskeho pikniku - pootvorenia železnej opony na... Čítať ďalej
19 | 08 | 2019 | TASR