Harry a Meghan ako ochrancovia prírody? Ich výletné radovánky protirečia ich názoru
18 | 08 | 2019 I Ján Prokop

Meghan a Harry, bojovníci za ochranu planéty zanechali za sebou veľkú uhlíkovú stopu .A to hneď dvakrát po sebe v rozmedzí niekoľkých dní. Cestovanie súkromným tryskáčom je totiž pohodlnejšie než let bežnou linkou ...


Meghan s Harrym si najali súkromnú 12 miestnu Cessnu, v ktorej sa nechali dopraviť do juhofrancúzskeho Nice, a to len dva dni potom, čo sa súkromným lietadlom vrátili z Ibizy. Cesta súkromným lietadlom do Nice vyprodukuje sedemkrát viac emisií než cesta komerčným letom.

Manželia dorazili do Nice v stredu, no práve teraz vyšlo najavo, ako cestovali. Z Windsore mali namierené na asi 35 km vzdialené súkromné letisko Farnborough, kde už na nich čakal tryskáč, ktorého obstarávacia cena je takmer 12 miliónov eur . Pritom pravidelných letov z Londýna do Nice je každú stredu viac ako dvadsať, upozorňuje nedeľné vydanie denníka The Sun . Nehovoriac o tom, že prenájom takéhoto tryskáča stojí približne 30 tisíc eur. Pokiaľ tento drahý špás išiel z peňazí britských daňových poplatníkov, potom "Boh ochraňuj kráľovnú".

Meghan bola na letisku videná v bielej blúzke a krémovom klobúku, trojmesačného Archieho mala v náručí, keď vystupovali z lietadla. Harry v zelenom polo tričku ich nasledoval. Ako by sa snažil, aby ho nikto nespoznal, hlavu neustále klopil k zemi. Z lietadla s nimi vystúpila ešte jedna žena, zrejme opatrovateľka alebo rodinná asistentka. Kráľovská ochranka bola pripravená na pristávacej ploche s čiernou dodávkou.

Meghan a Harry budú známi ako gróf a grófka z Dumbartonu, v pláne majú cestu do Škótska
Princ Harry a Meghan majú týchto dňoch na pláne cestu na škótsky zámok Balmoral, letné sídlo kráľovnej Alžbety. Práve panovníčka sa mala postarať o to, že jej vnuk s manželkou dostanú iný titul a nebudú iba "zo Sussexu". Informoval server... Čítať ďalej
12 | 08 | 2019 | Ján Prokop


Pre kráľovskú rodinku je to tento mesiac už druhý výlet po Európe súkromným lietadlom. Kritika za nadužívanie súkromných lietadiel ich zrejme, vôbec netrápi. Tá sa pritom zdvihla už po tom, čo vyšlo najavo, že Harry využil súkromného letu tiež pri ceste na Sicíliu, kde bol váženým hosťom summitu o klíme.

Dodávka s kráľovskými turistami následne zamierila do súkromnej vily na pobreží s výhľadom na more. Nie je jasné, na ako dlho si pobyt na Francúzskej riviére naplánovali. Lietadlo, ktoré ich do Nice dopravilo, opustilo tamojšie letisko v sobotu, na súkromnom letisku vo Farnborough a následne pristálo po štvrtej hodine popoludňajšej miestneho času.

Len o pár hodín neskôr prišiel Harry s Meghan na pretras medzi politikmi. "Vzhľadom k tomu, ako na verejnosti hovorí o zodpovednosti a ochrane klímy, pôsobí ich správanie značne anomálne," uviedla labouristická poslankyňa Teresa Pearcová. "Je na každom z nás pokúsiť sa znížiť vlastné uhlíkové znečistenie, aj počet letov, koľko ročne každý z nás absolvuje," dodala s tým, že niekto s tak vysokým spoločenským postavením by mal ísť rozhodne príkladom. " Som prekvapená. Vôbec to nezodpovedá tomu, ako sa na verejnosti prezentujú, ako hlasno vystupujú za ochranu životného prostredia a planéty , "uzavrela poslankyňa.

Pred dvoma týždňami prekvapil princ Harry v rozhovore pre časopis Vogue, keď vyhlásil, že mať viac ako dve deti nie je zodpovedné ku klíme, že sa na tom s manželkou Meghan zhodli a dohovorili .

"Odjakživa si myslím, že toto miesto nám bolo len zapožičané," povedal Harry s odkazom na pôsobenie človeka na planétu. "Vzhľadom k tomu, akou inteligenciou ľudstvo disponuje, by sme pre ďalšie generácie mali zanechať niečo lepšie," dodal. "V populácii takmer 7,7 miliárd obyvateľov na Zemi má každá voľba, každá stopa, každý čin svoju váhu a môže niečo zmeniť," uverejnil v júli na svojom instagramovém účte. " Klimatická zmena je otázkou ľudstva, nie politickou otázkou či témou. Príliš dlho nám trvalo sa prebudiť a začať niečo robiť smerom k ochrane klímy. Zmeniť dopady nášho spôsobu života na životné prostredie. Teraz poznáme fakty, máme vedu, technológie a možnosti zachrániť nielen našu planétu, ale nás samotných. Nesmieme len sedieť a čakať na riešenie. Vy musíte konať a vytvoriť, "Predniesol v príhovore v marci k mladej generácii. Informoval server euronews.

Meghan a Harry budú mať najviac dve deti, dôvodom je životné prostredie
Britský princ Harry a jeho manželka Meghan budú mať najviac dve deti. Harry to prezradil v rozhovore pre chystané septembrové číslo britskej verzie magazínu Vogue. Dôvodom takého to rozhodnutia sú podľa Harryho obavy jeho aj Meghan o osud životného... Čítať ďalej
31 | 07 | 2019 | SITA