ŠPORT: Zomrel jeden zo siedmich velikánov, Taliana Gimondiho zradilo srdce počas plávania
17 | 08 | 2019 I SITA

Vo veku 76 rokov zomrel v piatok bývalý taliansky cyklista Felice Gimondi. Legenda tohto športového odvetvia počas aktívnej kariéry ovládla všetky tri podujatia Grand Tour, keď trikrát triumfovala na domácom Giro d'Italia (1967, 1969 a 1976) a po jednom prvenstve pridala na Tour de France (1965) a Vuelte (1968).


V histórii cyklistiky sa takýto zápis podaril iba ďalším šiestim mužom - Jacquesovi Anquetilovi, Eddymu Merckxovi, Bernardovi Hinaultovi, Albertovi Contadorovi a z aktívnych pretekárov Vincenzovi Nibalimu a Chrisovi Froomovi. Zaujímavosťou je, že Gimondi uspel na "starej dáme" vo svojej prvej profesionálnej sezóne ešte ako 22-ročný.

ŠPORT: Cousins si opäť dlhú dobu nezahrá, na tréningu si vážne zranil koleno
Pokiaľ by sa v zámorskej NBA udeľoval titul pre najväčšieho smoliara, DeMarcus Cousins by patril medzi hlavných kandidátov na túto "cenu". V predošlej sezóne mal by jedným z lídrov hviezdneho tímu Golden State, ale pre zranenie achilovky odohral... Čítať ďalej
16 | 08 | 2019 | SITA


Rodák zo Sedriny skonal nečakane. V piatok na Sicílii dostal infarkt počas plávania a lekári ho už nedokázali zachrániť. "Opustil nás skvelý človek a veľký šampión, ktorý urobil tento šport viac ľudskejším," uvádza sa v oficiálnom stanovisku Talianskej cyklistickej federácie.

Gimondi patril medzi jazdcov na celkovú klasifikáciu a zároveň sa presadzoval na klasikách, keď získal až štyri "monumentálne" prvenstvá. Dvakrát zvíťazil na Giro di Lombardia, raz sa tešil na Paríž - Roubaix a Miláno - San Remo. V roku 1973 získal titul majstra sveta a na podujatiach Grand Tour si pripísal 14 etapových prvenstiev. S profesionálnou cyklistikou sa rozlúčil v roku 1978.

ŠPORT: Hazard si na súťažný debut za Real musí počkať, dôvodom je zranenie stehna
Belgický futbalový reprezentant Eden Hazard bude chýbať Realu Madrid v jeho úvodnom súťažnom zápase novej sezóny. Podľa lekárskej správy klubu trápi 28-ročného futbalistu zranenie pravého stehna. Čítať ďalej
16 | 08 | 2019 | SITA