Humenné začalo s výstavbou obytného domu na sídlisku Pod Sokolejom
16 | 08 | 2019 I SITA

Mesto Humenné dnes začalo s výstavbou nového obytného domu. Päťpodlažná budova pribudne v časti sídliska Pod Sokolejom o necelý rok. V novom bytovom dome sa bude nachádzať 38 bytových jednotiek určených na nájomné bývanie. Výstavbu realizuje spoločnosť Swietelsky – Slovakia, spol. s r.o. Bratislava za takmer 2,2 milióna eur s DPH. Investorom a prevádzkovateľom je mesto Humenné.


Ako informoval Ľuboš Ondovčin z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom, výstavba obytného domu je financovaná zo Štátneho fondu rozvoja bývania vo výške takmer 1,28 milióna eur a dotácií Ministerstva dopravy a výstavby SR viac ako 688-tisíc eur na obstaranie nájomných bytov a vyše 33-tisíc eur na obstaranie technickej infraštruktúry.

Mesto použije vlastné zdroje vo výške zhruba 190-tisíc eur. V bytovom dome vznikne 10 jednoizbových, 18 dvojizbových a 10 trojizbových bytov. Celková plocha bytov presiahne 2 120 metrov štvorcových. V dome sa budú nachádzať aj spoločné priestory, pivnice a technické zázemie. Jeho súčasťou bude parkovacia plocha s celkovou kapacitou 43 parkovacích miest, chodník pre peších, mobiliár a zeleň.

V súčasnosti sa na území mesta nachádza 208 bytových domov. Celkový počet bytov je 9 713, z toho 702 je mestských nájomných bytov. Nachádzajú sa na sídlisku Pod Sokolejom, uliciach Komenského, 26. novembra, Jasenovská, Laborecká, v lokalite Podskalka a deväť nájomných bytov je v iných častiach mesta. Doteraz posledne odovzdaný bol bytový dom na Komenského ulici v roku 2015. V súčasnosti mesto eviduje celkovo 114 žiadostí o pridelenie mestského nájomného bytu v rôznych lokalitách.

Pre podkôrnikovú kalamitu vyrúbu 350 metrov kubických dreva v bratislavských lesoch
Lesy Slovenskej republiky odstraňujú podkôrnikovú kalamitu v lokalite Vydrica pri Bratislave. Celkovo vyťažia 350 metrov kubických dreva, ktoré sú napadnuté podkôrnikovým hmyzom. Ako agentúru SITA informoval hovorca Lesov SR Pavel Machava, lesy už... Čítať ďalej
16 | 08 | 2019 | SITA