TRAGÉDIA: V Chorvátsku sa na palube lode otrávilo 6 turistov vrátane detí! Jeden z nich neprežil!
15 | 08 | 2019 I Ján Prokop

Chorvátske záchranné zložky sú v pohotovosti. Ambulancia musela previesť päticu talianskych turistov do nemocnice, šiesty z nich bohužiaľ neprežil. Predpokladalo sa, že sa priotrávili jedlom, ale to sa nepotvrdilo. Za incident tak pravdepodobne môže oxid uhoľnatý vo ventilácií lode, na ktorej sa skupinka plavila pri ostrove Hvar. Informoval server Tv Noviny.sk.


Mŕtvym turistom podľa chorvátskych médií mal byť päťdesiatšesťročný Talian, ktorý sa živil ako manažér reťazca supermarketov. Hospitalizovaná bola aj jeho manželka, dve malé deti, rodinný priateľ a bývalý taliansky senátor Bruno Mancuso s manželkou.

Podľa polície všetci otrávení spali na lodi. Je vraj pravdepodobné, že do ventilácie lode vnikli výpary z motora. "Verím, že jedlom to nebolo, pretože deti, ktoré dopadli najhoršie, večeru nejedli. V reštaurácii nás bolo šesť, štyria majú symptómy, ďalší dvaja sú v poriadku, " povedal médiám bývalý senátor.

TRAGÉDIA: Tínedžerka stratená v malajzijskej džungli zomrela na krvácanie dvanástnika
Pätnásťročná tínedžerka Nora Anne Quoirinová z Londýna, ktorá záhadne zmizla z letoviska v dažďovom pralese neďaleko malajzijského hlavného mesta Kuala Lumpur, zomrela na krvácanie tráviacej sústavy, konkrétne vredu na dvanástniku, spôsobené... Čítať ďalej
15 | 08 | 2019 | TASR


Ako Mancuso uviedol, jeho dobrý kamarát zomrel už na palube, ale údajne nie priamo na otravu. "Stratil vedomie, spadol a udrel sa do hlavy o vaňu," priblížil Talian, ktorý je na tom zdravotne o moc lepšie ako rodina zosnulého. Deti aj jeho manželku musel do nemocnice v Splite prepravovať vrtuľník vo veľmi vážnom stave. Deti (5 a 14 rokov) majú podľa médií bojovať o život.

Kvôli vyšetrovaniu bola na čas zatvorená aj reštaurácia, kde skupina večerala mušle, na ktoré padlo podozrenie policajtov. To sa však nepotvrdilo. Reštaurácia tak mohla byť znovu otvorená.

Rodina a priatelia sa plavili na jachte Atlantia, a to že má loď skutočne ťažkosti, potvrdil aj ďalší fakt, pretože počas jej skúmania museli do nemocnice ďalší dvaja ľudia. Jednalo sa o policajtov, ktorým sa na palube tiež urobilo zle.

ŤRAGÉDIA V ŠPORTE: Sala a pilot lietadla pred haváriou vystavení vysokej koncentrácii oxidu uhoľnatého
Argentínsky futbalista Emiliano Sala a pilot David Ibbotson boli vystavení nebezpečnej koncentrácii oxidu uhoľnatého predtým, ako ich lietadlo havarovalo a zrútilo sa do kanála La Manche. Vyplýva to z informácií zverejnených v stredu britskými... Čítať ďalej
14 | 08 | 2019 | SITA