KOČNER ZSUZSOVEJ: Tak sme s Bélom poraňajkovali a odfrčal na barikády…
15 | 08 | 2019 I redakčný výber, Aktuality.sk

Béla Bugár sa krátko po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej stretol na Maldivách s Marianom Kočnerom. Keď sa to prevalilo, tvrdil, že sa len pozdravili. Kočnerova Threema ukazuje, že to mohlo byť inak.Informuje portál Aktuality.


Vražda Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej odštartovala vládnu krízu. Ulica žiadala pád Ficovho kabinetu. Čakalo sa na to, či Most-Híd s SNS podporia svojho partnera a koalícia bude vládnuť ďalej.

Béla Bugár odletel v sobotu 3. marca 2018 po menej ako týždni od vraždy na dovolenku na Maldivy.

V tom čase je na Maldivách aj Marian Kočner. Ten je ešte 4. marca nervózny. Má obavy o budúcnosť koalície. Cez Threemu píše Alene Zsuzsovej: „U Maďarov je veľmi zlá situácia. Béla to neudrží. Samozrejme, tým, že odídu z vlády, sa navždy pochovajú.“, píšu Aktuality.

Na druhý deň mu Zsuzsová píše, že vie o Bugárovi na Maldivách. Kočner potvrdzuje, že áno a že tam je aj údajný mecenáš Mostu-Híd Štefan Czucz.

Aktuality.sk sa strany Most-Híd pýtali ešte v apríli tohto roka, či sa Béla Bugár stretol na Maldivách aj so Štefanom Czuczom. „Pán Bugár bol na súkromnej dovolenke pri príležitosti okrúhleho výročia svadby so svojou manželkou,“ odpovedala hovorkyňa strany Most-Híd Klára Debnár na našu otázku.

Prostredníctvom Threemy sa Kočner 8. marca pochváli Zsuzsovej, že s predsedom Mostu raňajkoval. „Neverím,“ odpísala mu Zsuzsová a Kočner pokračoval: „Poobede mám sedenie s Bélom. Poviem mu, ako a čo by som urobil na jeho mieste. Myslím, že bude silno vnímavý.“

ZA SLUŠNÉ SLOVENSKO OHLÁSILO PROTESTY: Slovensko čaká horúca jeseň!
Presný termín zatiaľ nie je stanovený. Čítať ďalej
14 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Kočner sa mal takto angažovať v otázke udržania Ficovej vlády, pretože ako sám predtým písal Zsuzsovej, pokiaľ sa do vlády dostane opozícia, „nepomôže nám ani odsťahovať sa na Severný pól“.

Ďalší deň, 9.marca, píše Kočner Zsuzsovej, že opäť raňajkoval s Bélom Bugárom: „Dobré ránko. Tak sme s Bélom poraňajkovali a odfrčal na barikády…“ Zsuzsová dodáva, že je zvedavá, ako sa Bugár zachová.

"Vydrž. Kali to rieši," písal Kočner Zsuzsovej, keď chceli spolu založiť stranu Cieľ
Marián Kočner si s Alenou Zsuzsovou písal o "Hranolovi" či "Kalim", ktorý mu mal pomáhať s registráciou strany Cieľ, ktorú plánovali spoločne aj s bývalým SIS-károm Petrom Tóthom, píše Denník N. Čítať ďalej
14 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Kočner sa postupom času utvrdzuje, že plán, aby vláda Smeru, SNS a Mostu-Híd pokračovala, mu vyjde: „Minimálne rok sa vláda ešte udrží, možno až do konca. Dovtedy musím mať dokončené všetky veci, lebo nikto nevie, čo bude potom.“ Napísal Zsuzsovej: „Béla je OK, len tá jeho grupa je nejednotná.“

O ďalšie tri dni, 13. marca, píše Kočner Zsuzsovej opäť v súvislosti s Bélom Bugárom: „Béla neni cocot. Nechal zadné vrátka. Veď som sa do neho aj nahučal.“