Exekútorka pripravila moslimov o ich modlitebňu.
14 | 08 | 2019 I Imrich Kovačič
Pražská moslimská komunita prišla o svoju modlitebňu. Nehnuteľnosť za niekoľko miliónov korún, vydražil exekútor kvôli dlhu 22 tisíc. Moslimovia sa preto so žiadosťou o pomoc obrátili na premiéra Andreja Babiša (ANO), v spore o majetok chcú ísť až k Ústavnému súdu.

V nedeľu sa kvôli rozhodnutiu súdu v modlitebni konala manifestácia. "Naše centrum dobrovoľne neopustíme. Usilovali sme o dobré a priateľské spolužitie. Naďalej tak chceme žiť a byť tejto spoločnosti prospešní. Zákon, na základe ktorého k tomu došlo, ale považujeme za nespravodlivý a na to chceme dôrazne upozorniť," povedal majiteľ Bader Eknaifith. Dúfa v to, že sa politici budú o prípad zaujímať.

Marek Molnár: Má niekto v Taliansku moc na zastavenie Salviniho?
Matteo Salvini sa stáva premiérom, je zvolený pro-Putinský prezident, vládne so stranou ďalej a stretáva sa s Bruselom až do bodu, keď Taliansko odchádza z EÚ. Čítať ďalej
13 | 08 | 2019 | Marek Molnár


Nepomer medzi dlhom a hodnotou nehnuteľnosti je podľa jeho advokáta Petra Němca síce bežný, ale v tomto prípade je nepomer extrémny. "A bije to do očí. Podáme dovolanie na Najvyšší súd v Brne. Najskôr musíme prejsť všetkými opravnými prostriedkami a až potom sa obrátime na Ústavný súd," povedal.

Němcovi tiež vadí to, že exekútor nevyužil všetky prostriedky, aby sa s majiteľom nehnuteľnosti,Baderom Eknaifithom spojil. "Keby exekútor skutočne chcel, bol by schopný kontaktovať konateľa a postupovať inak ako dražbou nehnuteľnosti. Znalecký posudok im hovoril, že je objekt využívaný, a logicky, keď máte nehnuteľnosť a nie je to zrúcanina, tak tam niečo muselo byť. Mal ísť do tej nehnuteľnosti a zabaviť majetok v cene primeranej dlhu," myslí si Němec.

Talianská vláda nechce prijať z utečeneckej lode ani deväťmesačné bábätká, podľa súdu tým porušuje zákon
Talianska vláda tým, že odmieta prijať deti bez sprievodu dospelých, ktoré sa nachádzajú na utečeneckej lodi kotviacej v Stredozemnom mori, porušila okrem medzinárodných konvencií aj talianske zákony. V utorok to konštatoval súd v sicílskom Palerme.... Čítať ďalej
14 | 08 | 2019 | SITA


Prečo sa tak nestalo, nie je jasné, exekútor sa k tejto záležitosti ešte nevyjadril.