Truban okúsil, čo je to slovenská politika, a sype si "biely popol" na hlavu. Kauza drog ešte nekončí
10 | 08 | 2019 I Peter Bachan

Včera sa objavili informácie o tom, ako mal predseda Progresívneho Slovenska Michal Truban uverejniť ešte v roku 2007 príspevok na portáli blackhole.sk, kde sa malo spomínať, že ho čaká ešte predaj "5 gramov bieleho". O čom to svedčí?


Trubanov drogový škandál otvoril Hlavný denník ako prvý. Čítajte viac:

TRUBAN PRIZNAL UŽÍVANIE DROG: "Badtrip" ho naučil, že keď je zle, nie je to na celý život
Na serveri YouTube sa objavilo video, kde predseda Progresívneho Slovenska a predvolebnej koalície PS+Spolu Michal Truban rozpráva pred mladými ľuďmi, čo ho naučil "badtrip", teda zlý stav po užití drogy. Čítať ďalej
30 | 07 | 2019 | Peter Bachan


Najprv si prejdime medializované informácie.

„Nebudem sa dlho rozpisovať, dnes ma čaká ešte predať 5 gramov bieleho, takže rýchlo,“ napísal Truban na stránke blackhole.sk na začiatku jedného príspevku uverejneného 5. marca 2007.

Tri dni na to, 8. marca 2007, uverejnil na tom istom portáli ďalší príspevok, kde na konci uviedol aj "menšie" p.s.. "Biele je už rozpredané, už ma stále neotravujte že aj vy chcete (sic, pozn. redakcie)," napísal Truban.



K celej afére sa vyjadril už aj vládny Smer. Čítajte viac:

SMER-SD očakáva, že polícia prešetrí podozrenie o obchodovaní Trubana s tvrdými drogami
Strana Smer - sociálna demokracia očakáva, že polícia a prokuratúra prešetria podozrenie o obchodovaní predsedu Progresívneho Slovenska Michala Trubana s tvrdými drogami. Čítať ďalej
09 | 08 | 2019 | SITA


"Tieto vety vzbudzujú vážne podozrenie, že Michal Truban mohol drogy nielen užívať, ale aj predávať," napísal poslanec za Smer-SD Erik Tomáš na Facebooku.

K situácii sa postavil čelom už včera samotný líder Progresívneho Slovenska Michal Truban.

„Neviem odkiaľ to máte, ja som nikdy v živote drogy nepredával ani nič takéto som nerobil. To bol možno zas nejaký vtípek v nejakom článku. Ja som písal veľmi veľa článkov, ale ani som nikdy nepestoval drogy, ani som ich nepredával,“ povedal Truban na včerajšej tlačovej konferencii, ktorá sa uskutočnila v bratislavskej Horárni v Horskom parku po boku lídra strany Spolu Miroslava Beblavého a šéfa KDH Alojza Hlinu.

PS/SPOLU: Výmena lídra nie je po drogovej afére Trubana témou dňa
V koalícii PS/Spolu nie je otázka výmeny lídra Michala Trubana po drogovej afére témou dňa. Povedal to dnes na tlačovej besede líder strany Spolu Miroslav Beblavý. Jeho slová potvrdil aj samotný líder Progresívneho Slovenska Truban s tým, že tému... Čítať ďalej
09 | 08 | 2019 | SITA


"Spadá to asi do toho istého obdobia môjho života, kedy som to vnímal takýmto spôsobom, ale to je asi všetko,“ dodal k otázke novinárov.

Je otázne, v akej miere to boli iba "vtípky", aj keď to nikto nepopiera. Druhá vec je, že v akom prostredí vtedy pôsobil Truban, keď používal takýto druh "humoru" v spomínanom "istom období" jeho života a považoval to za normálne.

Človek, ktorý sa pohybuje v prostredí, kde je tento druh humoru normálny, sa v prvom rade nemal schovávať za "jedného jointa". Teraz budú jeho politickí oponenti tlačiť na pomyselnú pílu dvakrát viac, a môže to zájsť až do extrémov, kedy si ešte bude Truban biť čelo o stenu, že nepriznal farbu okamžite po prevalení kauzy.

Stále tu je však možnosť, že stále nepriznal všetky látky, na ktoré sa podľa vlastných slov "strašne namotáva". Ostáva sa spoliehať na to, že čím bližšie budeme k parlamentným voľbám, tým viac sa o Trubanovej minulosti dozvieme.

SME RODINA svojho lídra kandidátky aj mená kandidátov do volieb 2020 predstavia včas
Otázky o budúcoročných parlamentných voľbách, ako aj o tom, kto bude na kandidátke do volieb, sú pre hnutie Borisa Kollára Sme rodina nateraz predčasné. Vyplýva to z reakcie hnutia, ktorú agentúre SITA poskytla Michaela Jurcová z tlačového... Čítať ďalej
10 | 08 | 2019 | SITA