GAŠPAR ÚTOČÍ: Niektorých novinárov a opozičných politikov prirovnal k eštebákom. Je to ale v poriadku?
10 | 08 | 2019 I Peter Bachan

Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar na Facebooku nemiestne prirovnáva praktiky niekdajšej Štátnej Bezpečnosti k novinárom niektorých slovenských redakcii a niektorým opozičným politikom.


O Gašparovi čítajte viac:

CHYSTÁ SA DO POLITIKY? Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar si platí reklamu na Facebooku
Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar, ktorý minulý rok odstúpil zo svojej funkcie, už dlhšie vyvíja aktivity na svojom Facebooku, ktoré viac než pripomínajú klasickú predvolebnú kampaň. Čítať ďalej
29 | 07 | 2019 | Peter Bachan


V úvode statusu Gašpar plus-mínus zhrnul fungovanie ŠTB, na čo naviazal hneď v ďalšom odseku.

"Dnes sme svedkami veľmi podobného správania sa. Namiesto ŠTB tu máme niektorých novinárov z portálov ako Denník N, Aktulality.sk, Pluska, či SME, ktorým sekundujú opoziční politici, neschopní presvedčiť občanov tejto krajiny svojím programom o ich spôsobilosti vládnuť. Rozhodli sa ovládať a manipulovať verejnú mienku praktikami podobnými minulosti," napísal Gašpar.

Podľa neho títo novinári a opoziční politici "ponúkajú verejnosti neoverené, neúplné a často nepravdivé informácie cez svoje články a komentáre" na dennej báze.

Gašpar ďalej tvrdí, že spomínaní novinári a opozičníci sa "snažia ovplyvňovať personálnu politiku v štátnych orgánoch a určovať, kto je spôsobilý zastávať svoju pozíciu a kto nie".

GAŠPAR NA KANDIDÁTKE SMERU? Pretláčať ho má Fico, hovorca strany to tiež nevylúčil. A čo Pellegrini?
Bývalý premiér a predseda strany Smer-SD Robert Fico chce bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara na kandidátke Smeru, píšu Aktuality.sk. Čítať ďalej
31 | 07 | 2019 | Peter Bachan


Bývalý policajný prezident ich obvinil z nezákonného získavania informácii a vydierania. "Ich zdrojom sú často ľudia zo štátnych orgánov, ktorí sú niektorými novinármi „vydieraní“, alebo cítia možnosť svojho kariérneho postupu, respektíve politickú budúcnosť. V snahe dosiahnuť svoj osobný prospech či mediálnu imunitu o svojich prešľapoch sú ochotní porušovať zákony a predpisy," pokračuje Gašpar.

Ku koncu statusu venoval pár slov aj právnemu zástupcovi a bývalému poslancovi Národnej rady Danielovi Lipšicovi.  "Ak by bolo vyšetrovanie dvojnásobnej vraždy právoplatne uzavreté, tak rozumiem tomu, aby ste zákonným spôsobom zverejnili, a tu zdôrazňujem PREUKÁZANÉ informácie, ktoré sú vo „verejnom záujme“. To čo robíte teraz je marenie vyšetrovania a politika," napísal Gašpar k záveru statusu.

Gašpar zatiaľ nerokoval so žiadnou politickou stranou ani s konkrétnym politikom. Myslel tým Fica?
Bývalý prezident Policajného zboru SR Tibor Gašpar zatiaľ nerokoval so žiadnou politickou stranou ani konkrétnym politikom. Uviedol to pre agentúru SITA v reakcii na svoj nedávno zverejnený status na Facebooku, v ktorom priblížil, že uvažuje o... Čítať ďalej
01 | 08 | 2019 | SITA


%5B0%5D=68.ARCwqduwyaTuGxAhjlRWE0v1oZWupS3xQZyUzNJm0IHNCTWVHxBEimq2fvpgnb1eIBU-NAc1DEI-xsCZIDODc7p93YjKrYR2YqX0WyA75Uo-B9nWjPHtOYeag_5vv3eiq_trECjldBYZgIOF4vChb2hBa8rTlJELks-b_XqD3guzex7af36oN81UQTjWggN0IH87Mp5BXgop6bzotagXDqmKoioAwwrRBuHzd-PBT9LiCm5uXKRs5EQFp7YnOrxS_GWm76ehngdR6aosv08HZggfn9273_xQEdX-Z-dW9DIxkh5TkF45cZzugK3FR3NmLYOYcVDZXiA3vuqebEIRy4ip&__tn__=-R