GAŠPAR NA KANDIDÁTKE SMERU? Pretláčať ho má Fico, hovorca strany to tiež nevylúčil. A čo Pellegrini?
31 | 07 | 2019 I Peter Bachan

Bývalý premiér a predseda strany Smer-SD Robert Fico chce bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara na kandidátke Smeru, píšu Aktuality.sk.


Aktuality.sk sa odvolávajú na "viaceré dobre informované zdroje", ktoré im mali potvrdiť, že Robert Fico "má záujem presadiť na volebnú kandidátku Smeru-SD policajného exprezidenta Tibora Gašpara".

To nie je všetko! Dokonca ani hovorca Smeru Ján Mažgút nevylúčil, že by za nich Gašpar kandidoval do parlamentu.

MIMORIADNE: Radovan Bránik sa v piatok stretol s Tóthom v Nemecku. Pravosť fotky potvrdil sám Bránik
Peter Tóth sa aktuálne nachádza v zahraničí. Dnes mal vypovedať pred Špecializovaným trestným súdom v Pezinku, na ktorý sa ale nedostavil z obavy o svoju rodinu a vlastný život. Denník SME dnes uverejnil fotografiu, ktorá ho zachytáva na stretnutí... Čítať ďalej
31 | 07 | 2019 | Peter Bachan


„Predseda strany Smer-SD Robert Fico, ktorý má oprávnenie predstaviť návrh kandidátky na rokovanie a schválenie predsedníctva, nebude dnes nikoho potvrdzovať, ani vylučovať,” uviedol Mažgút pre Aktuality.sk.

Aktuality.sk sa chceli na celú záležitosť opýtať aj samotného Gašpara. Ten však na otázky nechcel odpovedať. " Miesto toho nás odkázal na svoj profil na sociálnej sieti," uvádza sa ďalej v článku.

O možnom vstupe Tibora Gašpara sme vás informovali medzi prvými ešte v pondelok:

CHYSTÁ SA DO POLITIKY? Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar si platí reklamu na Facebooku
Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar, ktorý minulý rok odstúpil zo svojej funkcie, už dlhšie vyvíja aktivity na svojom Facebooku, ktoré viac než pripomínajú klasickú predvolebnú kampaň. Čítať ďalej
29 | 07 | 2019 | Peter Bachan


„Ak dospejem k presvedčeniu, že moje názory zdieľajú viacerí občania a je záujem ich aplikovať do praxe, nevylučujem v budúcnosti ani vstup do politiky. Musel by som sa však veľmi zamyslieť nad tým, ktorá zo súčasných strán má program a hodnoty blízke tým mojim,” napísal Gašpar na svojom Facebooku.

Na opakovanú otázku Aktuality sa ho opýtali, či bude kandidovať vo farbách Smeru-SD, aj druhýkráť. Inú reakciu však od neho nedostali. „Myslím, že z môjho vyjadrenia na Facebooku je to dostatočne zodpovedané,” napísal Gašpar v SMS správe redaktorovi Aktualít.

Kvôli Tiborovi Gašparovi skončil vtedy novovymenovaný minister vnútra Tomáš Drucker, ktorý ho zrejme "nevedel odvolať", tak radšej skončil sám. To rozhnevalo ešte čerstvého premiéra Petra Pellegriniho, ktorý následne situáciu vyriešil akoby šmahom ruky.

Možno práve Gašpar bude tým "spúšťačom", ktorý odštartuje oddelenie jednej časti Smeru od druhej. Pellegrini sa zatiaľ k tejto veci verejne nevyjadril.

O tejto téme vás budeme informovať aj naďalej.

Jana Teleki: Tóth neprišiel na pojednávanie, Šanta stráca súdnosť a zasahuje do právomoci súdu
31 | 07 | 2019 | Jana Teleki