Protesty v Moskve? Správa amerického veľvyslanectva rozhnevala Rusko
09 | 08 | 2019 I Ján Prokop

Ruské ministerstvo zahraničia si predvolalo dnes zástupcu amerického veľvyslanca v Moskve Tima Richardsona kvôli správe na internetovej stránke veľvyslanectva Spojených štátov o nepovolenej demonštrácii, ktorá sa v Moskve konala minulú sobotu. Informoval server Meduza.


Ministerstvo považuje správu veľvyslanectva za stimul k účasti na nezákonnú akciu a za pokus o zasahovanie do vnútorných záležitostí Ruska.

Minulú sobotu pozatýkali moskovskí policajti stovky demonštrantov protestujúcich proti vylúčeniu opozičných kandidátov zo septembrových volieb moskovského snemu.

https://www.hlavnydennik.sk/2019/08/09/demokrati-si-konecne-nasli-svoju-modlu-nazyva-sa-barrack-obama-uvadza-john-f-harris-a-ben-strauss-v-komentari-pre-portal-politico-eu/

Hovorkyňa ruskej diplomacie Marija Zacharovová už skoršie vyhlásila, že americké veľvyslanectvo v Moskve sa mieša do domácich ruských záležitostí tým, že informuje o demonštráciách. Konkrétne pred sobotňajšou akciou zverejnilo - bod po bode a minútu po minúte - naplánovanú trasu nepovolenej akcie. Až úplne na koniec zastupiteľský úrad poznamenal, že sa čaká veľké množstvo poriadkových síl a že odporúča sa vyvarovať uvedenej trasy.

"Chápeme to tak, že 90 percent týchto informácií v naliehaní ľudí, aby sa pridali k tejto akcii," uviedla Zacharovová podľa agentúry Interfax a dodala, že veľvyslanectvo USA bolo aktívne zapojené do sobotňajšej akcie.

Ruské ministerstvo zahraničia upozornilo vo štvrtok Nemecko na neprípustnosť údajného zasahovania do vnútorných záležitostí Ruska. Ruská diplomacia si v proteste sťažovala na vysielanie rozhlasovej a televíznej stanice Deutsche Welle, financovanej nemeckou vládou, ktorá podľa Moskvy vyzývala obyvateľov ruského hlavného mesta k účasti na nepovolených demonštráciách. Nemecká stanica už podobné obvinenia odmietla.

TRAGÉDIA: Iba 21-ročné dievča zabila skupina žralokov, matke umrela dcéra pred očami!
Dovolenkový raj sa zmenil na hororovú scénu. Ďalšou obeťou žraločieho útoku sa stala len dvadsaťjedenročná žena menom Jordan z Kalifornie. Útok žralokov bol veľmi krutý, pri potápaní na Bahamách napadli dievča priamo pred očami jej matky. Jordan sa... Čítať ďalej
09 | 08 | 2019 | Ján Prokop