TRAGÉDIA: Iba 21-ročné dievča zabila skupina žralokov, matke umrela dcéra pred očami!
09 | 08 | 2019 I Ján Prokop

Dovolenkový raj sa zmenil na hororovú scénu. Ďalšou obeťou žraločieho útoku sa stala len dvadsaťjedenročná žena menom Jordan z Kalifornie. Útok žralokov bol veľmi krutý, pri potápaní na Bahamách napadli dievča priamo pred očami jej matky. Jordan sa síce pokúšala doplávať k brehu aj s odhryznutou rukou, no potom prišiel ďalší útok. Informoval NewYork Post.


Mladá Američanka Jordan Lindseyová trávila v júni so svojimi rodičmi dovolenku na Bahamách. Jeden deň ju počas šnorchlovania napadli žraloky tigrie. Rozrušený otec Michael spomína na to, ako sa jeho dcéra snažila zúfalo utiecť pred veľkými čeľusťami.

V tej chvíli sa bol Michael pozrieť so zvyškom rodiny na ošípané. O krvavom útoku sa dozvedel od očitých svedkov. Okamžite utekal na pláž, kam sa vydala Jordan kúpať spolu so svojou matkou Kami. "Povedala mi, že počula Jordan kričať: mami," popisuje otec, ktorý prišiel o svoju dcéru.

Indovia zasadili za jediný deň 220 miliónov stromov
Vyše milión Indov zasadilo v piatok, za jediný deň, 220 miliónov stromov v rámci vládnej kampane zameranej na riešenie klimatických zmien a na zlepšenie životného prostredia v najľudnatejšom indickom štáte Uttarpradéš. Čítať ďalej
09 | 08 | 2019 | TASR


Kami si pritom najprv myslela, že okolo jej dcéry plávajú delfíny. Zrazu však Jordan hrôzostrašne vykríkla, keď jej žralok odhryzol pravú ruku. Matka riskovala svoj život a dcére plávala na pomoc. Jordan síce doplávala až k mame, ale v tu chvíľu sa k dievčaťu priblížil druhý žralok a odhryzol jej nohu. Matka nakoniec žraloka kopla do papule a dcéru vytiahla na neďalekú skalu, kde ju vyzdvihol čln.

Na pobreží už čakala na obe záchranná služba, ktorá dievčinu odviezla do nemocnice v Nassau. Po príchode do zariadenia ju však lekári vyhlásili za mŕtvu. "Kami videla na vlastné oči, ako nám zomrela dcéra. Nič strašnejšieho si neviem predstaviť, "priznáva Michael so slzami v očiach. Jeho žena podľa neho nemôže v noci spať, pretože zakaždým, keď zavrie oči, ocitá sa spev vo vode so žralokmi.

Tento žraločí útok je podľa tamojších médií považovaný za prvý smrteľný incident na Bahamách za posledných desať rokov.

TRAGÉDIA: Etnické nepokoje v Čade si vyžiadali 37 mŕtvych
Najmenej 37 ľudí zahynulo tento týždeň počas bojov medzi konkurenčnými etnickými skupinami v Čade. Oznámil to v piatok tamojší prezident Idriss Déby, ktorého cituje tlačová agentúra AFP. Čítať ďalej
09 | 08 | 2019 | TASR