Liberáli vítajú zámer Slobodníka odísť z postu šéfa finančnej polície
09 | 08 | 2019 I SITA

Strana Sloboda a Solidarita víta zámer šéfa Národnej jednotky finančnej polície Bernarda Slobodníka odísť z funkcie. Ako sa ďalej uvádza vo vyhlásení liberálov, do funkcie šéfa jednotky sa nikdy ani nemal dostať. „Je dôležité, aby sme aj naďalej pokračovali v tlaku a snahe očistiť Slovensko od „našich" ľudí," dodal poslanec Jozef Rajtár.


Slobodník o zámere odísť z funkcie ako aj o ukončení svojho pôsobenia v polícii hovoril v rozhovore pre Denník N. Podľa Prezídia Policajného zboru však ešte oficiálne žiadosť o uvoľnenie zo služobného pomeru nepodal. Národnú jednotku finančnej polície viedol od roku 2014.

SaS Slobodníka v minulosti kritizovala pre údajné kontakty s albánskym klanom Kukuliovcov, ktorí pôsobí na Slovensku alebo s Petrom P. ktorý je súdený za daňové podvody. Podľa policajného prezidenta Milana Lučanského sa však jeho kontakty s Albáncami vyšetrovaním nepreukázali.

Slobodník v rozhovore pre Denník N zároveň odmietol, že by spolupracoval s obžalovaným Marianom K. a nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom. Tí vo vzájomnej komunikácii spomínajú "Beďa" z prostredia polície.

PS/SPOLU: Výmena lídra nie je po drogovej afére Trubana témou dňa
V koalícii PS/Spolu nie je otázka výmeny lídra Michala Trubana po drogovej afére témou dňa. Povedal to dnes na tlačovej besede líder strany Spolu Miroslav Beblavý. Jeho slová potvrdil aj samotný líder Progresívneho Slovenska Truban s tým, že tému... Čítať ďalej
09 | 08 | 2019 | SITA