POČASIE VYČÍŇALO: Hasiči zasahovali v 14 výjazdoch, popadali aj stromy počas búrok na železničné trate
08 | 08 | 2019 I Peter Králik/TASR/Aktuality.sk

Hasiči mali po výdatnej búrke v okresoch Rožňava a Spišská Nová Ves 14 výjazdov, popadali aj  stromy počas búrok na mnohých úsekoch železničných tratí Slovenska.

 

Spolu 14 výjazdov zaevidovali hasiči v Košickom kraji po intenzívnej búrke, ktorá sa v stredu večer prehnala okresmi Rožňava a Spišská Nová Ves.

Pre výdatný dážď a nánosy bahna bola cesta medzi obcami Gemerská Poloma, Henckovce a Nižná Slaná neprejazdná. "Blato odpratali bagrom, naši príslušníci komunikáciu dočisťovali, aby bola bezpečne prejazdná. Výjazd sa začal približne o 18.00 h a stále trvá, činnosť dokončujú. Cesta je však už prejazdná," povedal pre TASR operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach.

Hasiči v uplynulých hodinách zasahovali najmä pri odstraňovaní popadaných konárov a stromov, respektíve sprejazdňovaní ciest, aj odčerpávaní vody.


Dnes ráno železničiari prerušili vlakovú dopravu na viacerých úsekoch.

Od 5:43 je prerušená doprava v úseku Hontianske Nemce – Krupina. Dôvodom je strom, ktorý spadol na trať. Predpokladané meškanie vlakov Os 6073 a Os 6070 je 60 minút. Informuje portál Aktuality.

Informovala o tom Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK). V úseku Trnovec nad Váhom – Tvrdošovce sú vlaky nahradené náhradnou autobusovou dopravou (NAD). Meškanie vlakov je približne 40 až 60 minút.

Ranný rýchlik R 831 s pravidelným odchodom z Bratislavy o 06:04 a plánovaným príchodom do Banskej Bystrice by mal z dôvodu prerušenia dopravy meškať podľa ZSSK približne 50 minút.

Prerušená doprava od 4:40 je aj v úseku Prievidza – Chrenovec. Dôvodom je tiež, že strom spadol na trať.

Vlaky nejazdili pre spadnutý strom a prerušenú dopravu od 5:37 ani v úseku Chynorany – Rybany. ZSSK neskôr doplnila, že od 06:10 sa dopravu podarilo v tomto úseku obnoviť.

Stromy večer a v noci popadali aj na viaceré úseky ciest.