KRIMI: Polícia obvinila muža, mal poškodiť oceľové lanové vodiče
08 | 08 | 2019 I TASR

Polícia obvinila 57-ročného muža z obce Mlynčeky pod Tatrami, ktorý mal poškodiť oceľové lanové vodiče vysokého napätia. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová s tým, že poverený príslušník obvodného oddelenia Policajného zboru Stará Ľubovňa vedie v tejto súvislosti trestné stíhanie pre prečin poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia.


"K poškodeniu došlo ešte v júni tohto roka v katastrálnom území obce Stráňany, kde obvinený muž počas vykonávania lesných prác strojovým mechanizmom samochodnej vývoznej súpravy zachytil hydraulickým ramenom stroja spomínané vodiče. Tie slúžili na zásobovanie elektrickou energiou obcí Litmanová a Stráňany," ozrejmila hovorkyňa s tým, že v dôsledku poškodenia došlo k zlomeniu dvoch kusov betónových stožiarov.

Poškodená spoločnosť škodu vyčíslila takmer na 4000 eur. Muža z uvedeného trestného činu polícia obvinila, stíhaný je na slobode.

KRIMI: Za znásilnenie poslali štyridsiatnika do väzenia na dva roky
Na dva roky odňatia slobody nepodmienečne za znásilnenie odsúdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici 40-ročného Rudolfa Dobrovského z Utekáča-Salajky v okrese Poltár. Krajský súd tak zmiernil prvostupňový trest z troch na dva roky... Čítať ďalej
08 | 08 | 2019 | SITA