ŠOK: Hluk výfukov motoriek na Times Square spôsobil paniku (VIDEO)
07 | 08 | 2019 I Marek Molnár / TASR

Hluk výfukov motocyklov spôsobil na newyorskom námestí Times Square paniku a donútil ľudí utekať preč, do bezpečia. Príčinu incidentu, pri ktorom išlo len o streľbu do výfuku motoriek, vysvetlila newyorská polícia v utorok večer na Twitteri. Tlačová agentúra AP o tom informovala v stredu.


Polícia v tvíte napísala: "Na Times Square nie je žiadny aktívny strelec. Hluk spôsobila streľba do výfukov motoriek, keď prechádzali okolo, a znelo to ako výstrely zo zbrane." V tvíte sa tiež uvádzalo, že polícia prijala veľký počet telefonátov na tiesňovú linku 911 a vyzvala verejnosť, aby nepanikárila. "Oblasť Times Square je veľmi bezpečná!" dodala polícia.

Times Square je hlavná križovatka a dopravný uzol v centre newyorskej štvrte Manhattan - je to hlavná destinácia turistov a centrum zábavy.

&fbclid=IwAR1e6B6Kc94JW1Nf5QSk3LUjiKZiOosnXlUT_5zrlyVvBojiJeiHFpeSabo

Televízna stanica PIX11 informovala, že niektorí ľudia na Twitteri pokladali hluk za explóziu a že veľa ich bežalo do budov a obchodov, kde hľadali úkryt.

Strach zachvátil ľudí po tom, čo pri dvoch masových streľbách, v texaskom meste El Paso a v Daytone v štáte Ohio, bolo zabitých 31 osôb. K obom streľbám došlo cez víkend za necelých 24 hodín.

TRAGÉDIA: V Lombardsku došlo k mohutnému zosuvu pôdy
Približne 200 ľudí museli hasiči v stredu evakuovať v meste Casargo v severotalianskom regióne Lombardsko, kde došlo k mohutnému zosuvu pôdy. Informovala o tom agentúra AP. Čítať ďalej
07 | 08 | 2019 | TASR