MIMORIADNE KU KAUZÁM KOČNERA: Haščák z Penty vypovedal v kočnerovskej kauze Technopol
06 | 08 | 2019 I Roman Suchý
Kočner sa spájaniu s Technopolom všemožne vyhýbal. Napokon ho však práve tu môžu usvedčiť ľudia, s ktorými sa stýkal – napríklad partner finančnej skupiny Penta Jaroslav Haščák. Informuje portál Aktuality.








„Počkajte, pán Kuciak, čo ja mám s Technopolom? Môžete mi to vysvetliť? Môžete mi povedať, čo ja mám s kauzou Technopol? Konkrétne povedzte čo?“

Takto reagoval na jeseň roku 2017 Marian Kočner na otázky Jána Kuciaka v súvislosti s kauzou ovládnutia 20 miliónového imania spoločnosti, ktorej podstatu tvoril známy petržalský vežiak.

Keď mladý novinár podnikateľovi z mafiánskych zoznamov pripomenul, že v tejto veci sú zapletení viacerí jeho blízki spolupracovníci aj firma Midas Investment, zarazený Kočner prešiel k vyhrážkam. Teraz je obvinený z objednávky vraždy Jána Kuciaka.

Kočner sa spájaniu s Technopolom všemožne vyhýbal. Napokon ho však práve tu môžu usvedčiť ľudia, s ktorými sa stýkal – napríklad partner finančnej skupiny Penta Jaroslav Haščák. Ten pred časom v rozhovore pre Aktuality.sk priznal, že sa s Kočnerom o prípade rozprával.


 

Kto je Jaroslav Haščák z Penty, ktorého označila Alena Zsuzsová? To podstatné okolo jeho osoby na jednom mieste!
04 | 02 | 2019 | Peter Králik



Ako uviedol, práve Technopol bola pre nich posledná kvapka.

„Jedna téma sa týkala kauzy Technopol. Keď som sa z médií dozvedel, ako je vnímaná Privatbanka – kvôli financovaniu transakcie s Technopolom – povedal som mu, že to bola posledná vec, ktorú s ním naša banka robila,“ uviedol Haščák, keď vysvetľoval, o čom sa s Kočnerom osobne rozprával.

Tomu mal okrem iného aj oznámiť, že sa o tomto prípade bude rozprávať s kolegom Jozefom Oravkinom, ktorý zastupuje finančnú skupinu v dozornej rade Privatbanky.

„Budem sa snažiť dosiahnuť, aby už Privatbanka s Kočnerom nič nerobila,“ priblížil Haščák.

Práve po tomto vyjadrení sa o Haščákovo svedectvo začali zaujímať aj orgány činné v trestnom konaní. V kauze Technopol totiž beží vyšetrovanie a obvinených je šesť ľudí a jedna firma. Šéf Penty už bol vypovedať. Pre Aktuality.sk to potvrdil hovorca Penty Gabriel Tóth. V stanovisku bol veľmi stručný.

Alena Zs. označila ďalšieho objednávateľa vraždy Kuciaka, má ním byť Jaroslav Haščák z Penty
Alena Zs, ktorá je v súčasnosti vo väzbe, obvinila v súvislosti s objednaním vraždy Jána Kuciaka ďalšiu osobu. Má ísť o spolumajiteľa investičnej skupiny Penta, Jaroslava Haščáka. Čítať ďalej
04 | 02 | 2019 | Peter Králik


Pre Privatbanku an Haščáka zaútočila aj Kanadská obchodná komora. Stalo sa tak v apríli tohoto roka. 

Joseph Burza, ktorý je prezidentom Kanadskej komory, vtedy uviedol pre TREND, že z ich pohľadu je situácia okolo Penty, Privatbanky a Mariána Kočnera jasná: Privatbanka, ktorá je spojená s Pentou, napomáhala nelegálnym obchodom Mariána Kočnera. Myslíme si, že táto banka je namočená vo viacerých veciach okrem iného aj súvisiacich s Gorilou.“

Informovali sme vtedy o tom tu:

Kanadská obchodná komora útočí na Haščákovu Privatbanku. Dôvodom je Kočner
Kanadská obchodná komora zaútočila na Privatbanku, ktorá patrí finančnej skupine Penta. Tej šéfuje známy podnikateľ Jaroslav Haščák. Informáciu priniesol TREND.sk. Čítať ďalej
03 | 04 | 2019 | Roman Suchý


 


Rovnako je zaujímavý vzťah Kočnera a Haščáka v otázke okolo kauzy Gorila

Marian Kočner mal za milión eur predať nahrávky Gorily šéfovi Penty Jaroslavovi Haščákovi s tým, že je jediný, kto ich má. Rovnakými nahrávkami sa Haščáka v roku 2014 snažili vydierať dve osoby, ktorým ich mal poskytnúť bývalý Generálny prokurátor Dobroslav Trnka.

Vyplýva to z uznesenia o vznesení obvinenia voči Marianovi Kočnerovi z objednávky vraždy Jána Kuciaka. Informáciu zverejnil Denník N.

Vyplývať to má zo záznamu telefonického rozhovoru medzi Kočnerom a Trnkom, ktorý sa našiel v Kočnerovom telefóne.