Popradská Tatravagónka plánuje získať monitorovací systém pre inteligentnú logistiku
05 | 08 | 2019 I SITA

Spoločnosť Tatravagónka, a. s., výrobca železničných nákladných vagónov a podvozkov, plánuje nakúpiť monitorovací systém pre inteligentnú logistiku za takmer 1,8 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Na financovanie investície chce využiť aj prostriedky Európskej únie cez Operačný program Výskum a inovácie na roky 2014 - 2020.


"Predmetom zákazky je dodanie komplexného systému, ktorý umožní v digitálnom prostredí monitorovať a vyhodnocovať logistické procesy, vrátane možností tvorby dynamických simulácií, ktoré umožnia vykonávať plánované zmeny v procesoch," informovala Tatravagónka vo vyhlásenej verejnej súťaži.

Firma rozdelila zákazku na dodávku systému pre plánovanie, monitorovanie a riadenie inteligentnej logistiky na dve časti - softvér za 588 tis. eur a hardvér za 1,2 mil. eur bez DPH. Dodané majú byť za šesť, resp. päť mesiacov.

Lehota na predkladanie a otváranie ponúk je 3. septembra, platiť musia minimálne do 31. januára 2020. Jediným kritériom na vyhodnotenie ponúk je cena. Uchádzači majú predložiť prehľad o celkovom dosiahnutom obrate za predchádzajúce tri roky pre prvú časť zákazky v minimálnom objeme 1,16 mil. eur a pre druhú časť vo výške 2,38 mil. eur.

Začínajú s rekonštrukciou jednej zo vstupných brán do Slovenského raja za 800-tisíc eur
V Letanovciach v okrese Spišská Nová Ves začínajú s rekonštrukciou cesty, ktorá je jednou z brán do Slovenského raja. Opravu takmer štvorkilometrového úseku za 800-tisíc eur bude financovať Košický samosprávny kraj z úveru od Európskej investičnej... Čítať ďalej
05 | 08 | 2019 | SITA


Spoločnosť Tatravagónka, a. s., patrí k najvýznamnejším výrobcom nákladných železničných vozňov a podvozkov v Európe. Založená bola v septembri 1994, v Obchodnom registri Okresného súdu Prešov je zapísaná od 1. decembra toho istého roka.

Firma má základné imanie 86,4 mil. eur, jej akcionármi sú spoločnosti Optifin Invest, s. r. o., a Budamar Logistics, a. s., s podielom na základnom imaní po 50 %. Výroba železničných vagónov v Poprade má tradíciu takmer sto rokov, na jej začiatku bola miestna zámočnícka dielňa Halath a spol., ktorá v roku 1922 získala zákazku na opravu vozňov pre Československé dráhy.

Spoločnosť pokračovala v roku 1937 s novým názvom Popradská vozovka, strojáreň a pilnikáreň, po znárodnení v roku 1948 ju začlenili do koncernu Vagónka TATRA Smíchov so sídlom v Prahe. Po páde komunizmu vznikol v roku 1990 štátny podnik Vagónka Poprad, ten sa o štyri roky neskôr zmenil na akciovú spoločnosť Tatravagónka.