Neprávom odsúdeného muža v USA prepustili po 22 rokoch
02 | 08 | 2019 I SITA

Muža z americkej Filadelfie, ktorý strávil viac ako dve desaťročia vo väzení za vraždu, ktorú nespáchal, prepustili na slobodu. Stalo sa tak 17 rokov po tom, ako sa k činu priznal iný muž.


Štyridsaťštyriročného Johna Millera prepustili v stredu po 22 rokoch za mrežami. Obklopený rodinou pred nápravným zariadením v Mahanoy, asi 160 kilometrov od mesta Filadelfia uviedol, že sa cíti "neskutočne".

V roku 1998 uznala porota Millera za vinného z vraždy druhého stupňa za zastrelenie muža na parkovisku aj napriek tomu, že na to neboli fyzické dôkazy.

K streľbe sa niekoľkokrát priznal kľúčový svedok, ktorý však na súde svoje priznanie odvolal. Neskôr sa za klamstvo dokonca ospravedlnil Millerovej matke, ktorej v liste napísal, že jej syn na mieste činu ani nebol. Súdy ho však označili za nedôveryhodného a Millerove odvolania zamietli.

Za útok novičkom v Salisbury schválil Trump na Rusko ďalšie sankcie
merický prezident Donald Trump podpísal nariadenie o uvalení dodatočných sankcií na Rusko v súvislosti s vlaňajším útokom nerovoparalytickou látkou novičok na bývalého ruského agenta Sergeja Skripaľa v britskom meste Salisbury. S odvolaním sa na... Čítať ďalej
02 | 08 | 2019 | TASR