Iniciatíva Za Slušné Slovensko vyjadrila podporu poctivým policajtom, vyšetrovateľom a novinárom
01 | 08 | 2019 I SITA

 Prepis komunikácie obvineného Mariana K. s Norbertom Bödörom a s tým súvisiaca policajná správa podľa iniciatívy Za slušné Slovensko dokazujú, že požiadavky zo zhromaždení - dôkladné vyšetrenie vrážd a nová dôveryhodná vláda - boli opodstatnené.


Policajná správa totiž podľa iniciatívy konštatuje mimoriadnu blízkosť Mariana K. a Bödöra s poslancom NR SR a predsedom Smeru-SD Robertom Ficom a stranou Smer. Za slušné Slovensko zároveň vyjadrilo podporu poctivým policajtom, vyšetrovateľom a novinárom.

Stanovisko iniciatívy Za slušné Slovensko je zverejnené na ich facebookovej stránke. Zverejnenie komunikácie a policajná správa podľa iniciatívy dokazujú, že novinári píšuci o prepojení špičiek politiky s organizovaným zločinom mali celý čas pravdu. Iniciatíva zároveň avizuje ďalšie zhromaždenie.

„Práve vo chvíľach, ako sú tieto, je najdôležitejšie, aby ľudia nestrácali odvahu postaviť sa za správnu vec. Chceme preto vyjadriť podporu všetkým poctivým policajtom a vyšetrovateľom. Bez ich snahy by to nebolo možné. Ceníme si to o to viac, že vyšetrovanie napreduje napriek vláde Smeru, SNS a Mosta-Híd. Chceme vyjadriť podporu aj novinárom, ktorí odvážne pracujú na odkrývaní korupcie.

Gašpar zatiaľ nerokoval so žiadnou politickou stranou ani s konkrétnym politikom. Myslel tým Fica?
Bývalý prezident Policajného zboru SR Tibor Gašpar zatiaľ nerokoval so žiadnou politickou stranou ani konkrétnym politikom. Uviedol to pre agentúru SITA v reakcii na svoj nedávno zverejnený status na Facebooku, v ktorom priblížil, že uvažuje o... Čítať ďalej
01 | 08 | 2019 | SITA


Bez ich dôslednej práce by nič z toho, čo sa od marca 2018 podarilo dosiahnuť, nebolo možné," píše sa ďalej v stanovisku. Zároveň ocenili, že najdôležitejšia požiadavka zhromaždení Za slušné Slovensko - vyšetrenie vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej sa pomaly, ale isto, napĺňa. „Práve kvôli tomu všetkému sa už onedlho znova stretneme na námestiach. My všetci sme tí, na ktorých sme čakali," dodali na záver.

Denník N dnes zverejnil časti komunikácie medzi obžalovaným Marianom K. a nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom, ktoré sú súčasťou policajných spisov. Polícia vo vzťahu ku komunikácii podľa denníka konštatuje, že obžalovaný sa „výraznou mierou snažil o trestné stíhanie a diskreditáciu najmä Daniela Lipšica (prezývaného v komunikácii Lipstein alebo Gambino), Igora Matoviča, Borisa Kollára (vlekár) a Andreja Kisku.

Podľa denníka napríklad v súvislosti s Lipšicom napísal v roku 2018: „Toho Lipsteina musíme tento rok dotiahnuť.“ V súvislosti s Kollárom zase, že „vlekár nemôže ísť do ďalších volieb“. Podľa polície tiež Marian K. konal spoločne s Bödörom v prospech politickej strany Smer a bol ochotný vždy pomáhať Robertovi Ficovi.

V Kočnerovej komunikácii sa spomína aj strana Cieľ, ktorú plánoval založiť spolu s Tóthom a Zsuzsovou
Marián Kočner mal so stranou Cieľ veľké ambície, ktoré však už nestihol naplniť. Čítať ďalej
01 | 08 | 2019 | Peter Bachan