PRÁVE TERAZ: Milan Lučanský vylúčil stretnutia s Marianom Kočnerom a Norbertom Bödörom
01 | 08 | 2019 I SITA

Prezident Policajného zboru (PZ) SR Milan Lučanský vylúčil stretnutia s obvineným Marianom K. a Norbertom Bödörom.


„Môžem s čistým svedomím povedať, že nikdy som sa na ničom so spomínanými osobami nedohadoval, nestretával som sa s nimi a nebol som s nimi v žiadnom kontakte,“ uviedol na sociálnej sieti. Reagoval tak na správy o „Milanovi“, ktorý sa mal objaviť v komunikácii prostredníctvom šifrovanej aplikácie Threema medzi Marianom K., obvinenom v kauze televíznych zmeniek aj v prípade objednávky vraždy Jána Kuciaka, a nitrianskym podnikateľom Norbertom B.

Lučanský podľa vlastných slov dostal od Úradu inšpekčnej služby k nahliadnutiu správy, v ktorých sa spomína jeho meno. Písalo sa v nich údajne o tom, že chcú zneužiť obdobie, keď sa v médiách prepierali jeho majetkové pomery a tiež, aby naňho vtedajší minister vnútra „zatlačil“.

„Jak tak pozerám na kauzu šéfa inšpekcie, tak je vhodná doba, aby s ním Kali pohovoril o tom Ruskovom TO,“ doložil Lučanský úryvok komunikácie. Podľa Lučanského s ním o Ruskovom trestnom oznámení nikto nehovoril. Rovnako poprel aj spoločný obed s Bödörom, o ktorom sa píše v správach.

Špecializovaný trestný súd pojednával o zmenkách šesť dní, pokračovať bude v septembri aj s Kočnerom
Senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) prerušil hlavné pojednávanie vo veciach údajného falšovania zmeniek TV Markíza a marenia spravodlivosti po šiestich dňoch. Pokračovať bude v septembri aj s obžalovaným Marianom K. v Ústave na výkon väzby... Čítať ďalej
31 | 07 | 2019 | SITA


Na sociálnej sieti zverejnil Lučanský tiež správu zo 17. apríla 2018, ktorá podľa neho vystihuje realitu. „Som zvedavý, kto na Teba teraz prvý zaútočí...Myslím, že to bude Lučanský...,“ mala znieť správa. O pár týždňov potom sa stal šéfom Policajného zboru a Marian K. išiel do väzby.

Komunikáciu medzi podnikateľom Marianom K. a nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom predložil na pojednávaní v kauze televíznych zmeniek prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Ján Šanta. Pochádza z trestnej veci vraždy Jána Kuciaka, z mobilného telefónu, ktorým mal Marian K. komunikovať prostredníctvom šifrovanej aplikácie Threema. Doteraz sa však komunikácia na pojednávaní nečítala.

Podľa Denníka N mali v správach, ktoré si vymenili, hovoriť aj o "Milanovi". Malo to byť v súvislosti s výpoveďou Pavla R. na policajnej inšpekcii v apríli minulého roka, teda dva mesiace pred tým, ako Kočnera zatkli. Riaditeľom inšpekcie Ministerstva vnútra (MV) SR bol vtedy práve súčasný policajný prezident Milan Lučanský.

MIMORIADNE: Radovan Bránik sa v piatok stretol s Tóthom v Nemecku. Pravosť fotky potvrdil sám Bránik
Peter Tóth sa aktuálne nachádza v zahraničí. Dnes mal vypovedať pred Špecializovaným trestným súdom v Pezinku, na ktorý sa ale nedostavil z obavy o svoju rodinu a vlastný život. Denník SME dnes uverejnil fotografiu, ktorá ho zachytáva na stretnutí... Čítať ďalej
31 | 07 | 2019 | Peter Bachan