ĽSNS: Počas kampane sa chcú stretávať a diskutovať s občanmi, podľa politológa ľudia na stretnutia prídu
01 | 08 | 2019 I SITA

Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) sa počas volebnej kampane chce stretávať a diskutovať s občanmi. Pre agentúru SITA to uviedol podpredseda strany Martin Beluský. „Ľudová strana Naše Slovensko používa svoje desatoro ako svoj stabilný volebný program.


Podrobnejšie rozpracovanie jednotlivých bodov budeme postupne predstavovať vo svojich novinách (Noviny Naše Slovensko, pozn. SITA). Plánujeme vydať dve alebo tri čísla novín a určite si prenajmeme aj niekoľko bilbordových plôch," dodal Beluský. Náklady na kampaň budú podľa jeho predpokladu 500-tisíc eur.

Volebný program ĽSNS je zverejnený na webovej stránke strany. Desatoro programu predstavuje „zastavenie rozkrádania štátu, poriadok s parazitmi v osadách, zavedenie spravodlivého sociálneho systému, nedovoliť imigrantom obsadiť Slovensko, postaviť zdravie nad biznis, obnoviť sebestačnosť Slovenska, podporovať tradičné hodnoty, vybudovať skutočnú slovenskú armádu, ochrániť naše životné prostredie a postaviť Slovensko nad diktát Bruselu."

PRÁVE TERAZ: Milan Lučanský vylúčil stretnutia s Marianom Kočnerom a Norbertom Bödörom
Prezident Policajného zboru (PZ) SR Milan Lučanský vylúčil stretnutia s obvineným Marianom K. a Norbertom Bödörom. Čítať ďalej
01 | 08 | 2019 | SITA


Politický analytik Ján Baránek pre agentúru SITA uviedol, že ľudia v regiónoch budú mať o stretnutie s kotlebovcami záujem. „Ak sa nemýlim, ĽSNS robí terénnu prácu neustále. Boli tu napríklad vlakové hliadky. Je to strana, ktorá vždy zaujme, či už negatívne alebo pozitívne. Ľudia na stretnutie s nimi určite prídu," dodal. Podľa analytika obsahuje program strany témy, ktoré ľudí zaujmú. „Rozkrádanie štátu je vlastne boj proti korupcii. Táto téma je blízka každému.

ĽSNS vie svoje témy dobre komunikovať. Jedna vec je však pomenovať stav, o ktorom vieme a druhá vec je navrhnúť riešenia. V kampani ich budú musieť navrhnúť. Všetci vieme, že sa tu kradne, treba však nastoliť riešenie," myslí si Baránek. Tvrdí, že kotlebovci bodujú najmä problematikou rómskej populácie. „Kotlebu volia ho tí, ktorí sa s týmto problémom stretávajú, pretože má odvahu o tom hovoriť," dodal.

„V septembri predpokladáme, že aktívne vstúpi do politiky sudca Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin. Jeho strana môže zobrať hlasy ĽSNS, KDH či Slovenskej národnej strane. Začne sa to miešať. Trúfam si povedať, že ĽSNS sa do parlamentu dostane, ale neviem, s akým výsledkom," uzavrel Baránek.

Agentúra SITA oslovila všetky parlamentné strany aj mimoparlamentné subjekty Spolu, Progresívne Slovensko a Za ľudí so žiadosťou predstaviť ich volebný program do parlamentných volieb v roku 2020.

Šebová odporúča reformu nemocníc stiahnuť, Krajčí hovorí o mačke vo vreci
Členovia parlamentného výboru pre zdravotníctvo Zuzana Šebová (Sme rodina) a Marek Krajčí (OĽaNO) vítajú reformu ministerky zdravotníctva Andrey Kalavskej (nominantka Smeru-SD), no s verziou ústavného zákona, ktorú predložila šéfka rezortu do... Čítať ďalej
01 | 08 | 2019 | TASR